Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

13. 10. 2019. 14:49   >>  15:02

FOND ZA TALENTE

Društvo se može okupiti oko kvalitetne inicijatve

Fond za kvalitet i talente pokazao je da se društvo može okupiti oko kvalitetne inicijatve, poručila je savjetnica za odnose sa javnošću Ministarstva prosvjete Milica Lekić.

“To je zaključak ne samo na osnovu velikog interesovanja za dodjelu nagrada iz Fonda, već i na osnovu same kampanje, u koju su se uključile brojne ličnosti iz svijeta sporta i kulture”, rekla je Lekić.

Neke od ličnosti koje su odlučile da ove godine budu dio Kampanje i pozovu nastavnike i đake da se prijave su, pored resorsnog ministra Damira Šehovića, Zvonko Pavićević, predsjednik Sindikata prosvjete, Andrija Milošević, glumac, Katarina Bulatović, sportistkinja, Momčilo Zeković, pisac i kompozitor, Bojana Bojović-Golijanin , urednica jutarnjeg programa TV Vijesti, Marija Marković, urednica jutarnjeg programa TVCG, Radmila Stupar-Đurišić, psihološkinja, Branka Femić-Šćekić , glumica, Iris Polumenta , urednica na Prva TV, Darko Vukčević - direktor škole “Sergije Stanić”, Irena Madžgalj, učenica i prošlogodišnja dobitnica nagrade iz Fonda.

Kako je saopštila Lekić, Kampanja je ciljano urađena sa brojnim video-porukama, kako bi se zainteresovao što širi krug kako nastavnika, tako i učenika.

“Video-poruke u vezi sa Fondom puštaćemo u narednih petnaestak dana, odnosno do isteka roka za prijave na Konkurs. Cijenim da krupnim koracima idemo ka ostvarenju cilja: da se na Fond ne gleda kao na inicijativu koju bi prisvojio bilo koji subjekat, već kao na društveno korisnu inicijativu koja ima podršku jer je otvorena, kvalitetna i u prvi plan donosi prave vrijednosti i prave ljude”, poručila je Lekić.

Novinarka i urednica u TVCG Marija Marković kaže da je najsrećnija kad ugosti posvećene nastavnike i talentovanu djecu.

“Zbog čega mi je posebno drago da mogu da ih pozovem da se prijave za Fond i možda baš oni budu Za odličan 5”, poručila je Marija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније