Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

12. 10. 2019. 07:45   >>  07:45 29

ŠĆEKIĆ

SPC brani srpstvo iz luksuznih dvorova i džipova

Dugogodišnji novinar i urednik Jakša Šćekić kaže da ne zna zašto bi se neko miješao i što bi nekome smetalo da Crna Gora ima svoju crkvu.

“Ali očigledno smeta i biće problema oko rješavanja crkvenog pitanja. Mislim na probleme koji su već očigledni, ne samo u odnosu Srpske pravoslavne crkve prema tom pitanju u Crnoj Gori, već još više u odnosu određenih srpskih krugova prema vašoj državi. To su ljudi koji negiraju postojanje crnogorske nacije koji u tom negiranju koriste i SPC”, kaže u razgovoru za Vikend novine Jakša Šćekić, dugogodišnji novinar i urednik u domaćim i stranim medijima.

Šćekić se osvrnuo na aktuelna dešavanja u regionu, od Kosova i posjete Majka Pompea, do crkvenog pitanja i parlamentarnih izbora u Crnoj Gori i Srbiji.

Komentarišući upozorenja da će Rusija pokušati da destabilizuje region, Šćekić kaže da je to vrlo vjerovatno i da ni Crna Gora neće biti pošteđena, obzirom da je ulaskom u NATO Crna Gora za Rusiju prešla “crvenu liniju”.

Šćekić smatra da u priči o SPC ima dosta preuveličavanja, ali ne spori da Srpska crkva ima dosta uticaja kada se radi o Kosovu i zemljama regiona.

“SPC brani Kosovo i srpstvo iz luksuznih dvorova, organizuje sastanke na koje dolazi džipovima. Ponašaju se kao nevladina organizacija koja ne plaća porez, ni PDV. Ako hoće da brane srpske svetinje na teritoriji Kosova, onda treba da žive i rade tamo. Ne vidim zašto patrijarh ne bi bio u Pećkoj Patrijaršiji. Umjesto toga, SPC iz Beograda napada oca Savu koji je u Dečanima, koga lično poznajem i jako cijenim, zato što pokušava da ima dobar odnos sa susjedima Albancima”, navodi Šćekić.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније