Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

11. 10. 2019. 19:58   >>  12. 10. 2019. 07:28 1

TEREN PRETRAŽEN

Iz Bojane uklonjene sve uginule životinje

Trećeg dana akcije čišćenja rijeke Bojane očišćena je i preostala količina uočenih uginulih kokošaka koje su dospjele na crnogorsku stranu obale i rijeke, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

"Nakon što je uklonjen otpad sa svih prethodno registrovanih lokaliteta, teren, uzvodno od ušća, još jednom je pretražen, kako bi se provjerilo da li uginule živine ima još u nepristupačnim lokacijama. Sve uočene količine danas su izvađene iz vode i pod nadzorom veterinarskog inspektora neškodljivo uništene, uz mjere dezinfekcije koje je sprovela ovlašćena veterinarska ambulanta iz Ulcinja", navodi se u saopštenju.

Čišćenje Bojane i sanacija prekograničnog ekološkog problema bila je, kažu, fizički i tehnički zahtjevan posao pa se zbog toga zahvaljuju svima koji su učestvovali u akciji - pripadnicima Granične policije, Direktoratu za vanredne situacije i zaposlenima u ulcinjskom komunalnom preduzeću.

"U nadi da u Bojani nije ostala 'zaglavljena' ni jedna kesa sa uginulom živinom, koja bi se mogla pojaviti sa većim vodostajem rijeke, očekujemo da će komunikacija koju je sa nadležnim organima Albanije pokrenula Vlada Crne Gore, rezultirati da se otkrije neodgovorni počinilac, te da se ovakvi ekološki incidenti ne ponavljaju" poručili su iz Ministarstva.

Podsjetimo, akciju čišćenja Bojane pokrenuli su Ministarstvo poljoprivrede i Uprava za bezbjednost hrane.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније