Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

11. 10. 2019. 11:03   >>  11:03

U NAREDNOM PERIODU

U Podgorici planirano deset obrazovnih objekata

Ministar prosvjete Damir Šehović najavio je da će u Podgorici biti izgrađeno desetak novih obrazovnih objekata. On je danas u OŠ "Oktoih" otvorio rekonstruisanu salu, u koju je, s Ministarstvom sporta i mladih uloženo 53.000 eura.

 

"Pošli smo od činjenice da uvijek, pa i kada je riječ o ovoj temi, ništa ne možemo odjednom i odmah. I sa tog stanovišta, u prethodne dvije i po godine išli smo jedan po jedan projekat, rekonstruisali objekat po objekat, odnosno preko 200 objekata ukupno. Srećan sam što je jedan njih bila upravo sala 'Oktoih' škole, a još sam zadovoljniji što je ovaj projekat novi primjer saradnje sa Ministarstvom sporta, sa kojim radimo na ustanovljivanju nekih novih, zdravih navika naših učenika", rekao je Šehović.

On je najavio i nove objekte na teritoriji Podgorice.

"Svakako, glavni grad, sa najvećim brojem učenika, prirodno ima i najveće potrebe, kojima uvijek idemo u susret. Tako je, između ostalog, planirano 10-ak novih objekata na teritoriji Podgorice. Konkretno, škole u Tološima, City kvartu, Zabjelu, Karabuškom polju i podgorička gimnazija i sve su ušle u Kapitalni budžet. A potom i vrtići u Bloku 6, na Zlatici, Starom aerodromu, Tuškom putu i City kvartu, te nadogradnja dva vrtića gdje će se kapaciteti postojećih objekata povećati za 100 posto, i to na Zabjelu i u Momišićima", kazao je Šehović.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović rekao je da nas Oktoih vraća u 15. vijek, "a danas, nakon toliko vremena, je naša obaveza da još više njegujemo i unapređujemo obrazovni sistem".

"Upravo zato Vlada Crne Goe ulaže i nastaviće da ulaže u sportsku infrastrukturu. Biti dobar đak nije mala stvar. Biti dobar sportista je za ponos. A kada dijete uspije da spoji i jedno i drugo, onda je država u obavezi da ih nagradi. U tom kontekstu, pozdravljam i osnivanje Fonda za kvalitet i talente", kazao je Janović.

Direktorica škole Mirjana Radulović kazala je da će uslovi nakon rekonstrukcije sale biti bolji, kako za redovnu nastavu fizičkog vaspitanja, tako i vannastavne aktivnosti u školi.

Škola “Oktoih” je počela sa radom krajem 1991. godine i imala je 950 učenika raspoređenih u 30 odjeljenja, a do danas u njoj je obrazovanje steklo više hiljada učenika.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније