Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

09. 10. 2019. 13:12 >> 13:10

STUDENTSKI PARLAMENT

Podrška da se produži rok za završetak drugog nivoa studija

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (SPUCG) podržaće studente u inicijativi da se produži rok za završetak drugog nivoa studija, koji je postojao u prethodnom modelu studiranja i trajao jednu studijsku godinu, saopšteno je iz te institucije.

Predsjednik SPUCG, Danilo Jelovac, podsjetio je da je ta krovna organizacija studenata prošle godine, a uzimajući u obzir i posljednju urgenciju, u četiri navrata putem dopisa i sastanaka, iznijela stav da bi trebalo produžiti rok za studije po starom sistemu i o tome upoznala nadležne državne institucije.

"Ovom inicijativom želimo da obezbijedimo mogućnost studentima koji su upisali studije po starom sistemu, da dobiju priliku da završe drugi nivo studija u trajanju od jedne akademske godine, a kako je to bilo definisano u trenutku kada su upisivali fakultet", rekao je Jelovac.

Kao dodatni razlog zbog kojeg zahtjev studenata smatra opravdanim, naveo je činjenicu da zakonski okvir još nije u potpunosti usklađen sa novim modelom studiranja, a na čemu insistiraju.

"SPUCG uvijek je na strani studenata i zaštiti njihovih prava, pa će tako biti i ovog puta u uvjerenju da studenti s pravom iznose zahtjev da završe studije po modelu i dužini trajanja drugog nivoa studija, koji su važili u vrijeme njihovog upisa na fakultet, odnosno primjene prethodnog Zakona o visokom obrazovanju", poručio je Jelovac.

Prema njegovim riječima, dodatni argument za upućivanje te inicijative ka nadležnim institucijama biće i potpisi studenata koje će Studentski parlament UCG prikupljati sjutra, posredstvom studentskih vijeća na svim organizacionim jedinicma Univerziteta Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније