Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

08. 10. 2019. 12:46   >>  09. 10. 2019. 17:37 1

RAKOČEVIĆ O STANKOVIĆU

Uslovna podrška, ispitati optužbe

Član Tužilačkog savjeta Velimir Rakočević kaže da je dao uslovnu podršku za izbor Ivice Stankovića, na mjesto vršioca dužnosti VDT-a. Dao je i rok od tri mjeseca da se ispitaju sve optužbe koje je iznio odbjegli biznismen Duško Knežević. Ako se to pitanje ne dovede do kraja, kaže, da će tražiti razrješenje VDT-a.

Podsjetimo Tužilački savjet za vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca izabrao je Ivicu Stankovića, koji je bio i jedini kandidat za vršioca dužnosti.

„Prije samog glasanja ja sam tražio da se ta podrška uslovi. Dao sam rok od tri mjeseca da se istraga sveobuhvatno i efikasno okonča da bi se sve sumnje izbjegle o eventulanoj umješanosti bilo kog od tužilaca“, naveo je Rakočević.

Tražio je i, navodi Rakočević, da se odmah raspiše konkurs za izbor VDT-a.

„Ako se ove stvari ne dovedu do kraja, ja ću lično tražiti razrješenje VDT-a", poručio je Rakočević.

On ipak smatra da se još uvijek ne može govoriti o postojanju kredibilnih dokaza koji bi upućivali na osnovanu sumnju da je neko od tužilaca uključen u krivična djela.

"Ja prvi kad se uvjerim da postoje dokazi za nekog od tužilaca ja ću kao član Tužilačkog savjeta preuzeti mjere", naveo je Rakočević i dodao da je Stanković bio jedini kandidat na vršioca dužnosti VDT-a.

Rakočević ističe i da ne postoji rok do kojeg bi moglo trajati v.d. stanje, jer to zakon nije predvidio.

"Zavisno od rezultata istrage, niko neće biti amnestiran, svi će ponijeti svoj dio odgovornosti. U svakom slučaju ovo je uslovna podrška, iz mog ugla", zaključio je Rakočević.  

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније