Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

08. 10. 2019. 10:21 >> 10:23

DIREKTORAT ZA VANREDNE SITUACIJE

Osnovci učili o zaštiti od katastrofa

Kampanja "Dani smanjenja rizika od katastrofa 2019, Budi odgovoran - smanji rizik", počela je edukativnim časovima u sedam osnovnih škola za sva odjeljenja petog razreda, u Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju, Pljevljima, Beranama, Baru i Herceg Novom.

Predstavnici Područnih jedinica Direktorata za vanredne situacije održali su predavanja osnovcima na temu "Kako preventivno uticati na smanjenje rizika od katastrofa", u trajanju od jednog školskog časa, sa posebnim fokusom na podizanje svijesti o prevenciji, smanjenju rizika i zaštiti od katastrofa.

Kako se navodi iz kabineta ministarske bez portfelja, kompletna kampanja predstavlja dio Nacionalne strategije za smanjenje rizika od katastrofa za 2018-2023, a u kojoj je, između ostalog, posebna pažnja posvećena projektima za najmlađu populaciju, djeci u vrtićima i osnovnim školama, kao i u Centrima za osobe sa invaliditetom.

Kampanju povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, organizuje kabinet ministarke u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Direktoratom za vanredne situacije Crne Gore, uz podršku Vlade Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније