Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

07. 10. 2019. 19:59   >>  19:57

ČESTITKA ZENKE

Jom Kipur najsvjetiji dan u jevrejskom kalendaru

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka čestitao je jedan od najvećih i najsvetijih jevrejskih praznika Jom Kipur predsjedniku Jevrejske zajednice Đorđu Raičeviću i svim vjernicima Jevrejske zajednice.

"Jom Kipur je najsvjetiji dan u jevrejskom svetom kalendaru, dan pokajanja, kojim se završava duhovni put započet na praznik Roš hašana, deseti je dan i vrhunac pokajničkog perioda. Želim da ovaj praznik pokajanja, praštanja i pomirenja pripadnici Jevrejske zajednice u Crnoj Gori provedu u miru, sreći i blagostanju", rekao je Zenka.

"Vjerujem da će Jom Kipur praznik posvećen pomirenju sa Bogom i sa ljudima nagraditi dobronamjerne i podsjetiti na važnost da njegujući suživot, gradimo odnose koje je Jevrejska zajednica u Crnoj Gori baštinila kroz istoriju, prihvatajući koncept građanske države. U skladu sa simbolikom koju predstavlja,neka ovaj veliki praznik pomirenja doprinese širenju harmonije, solidarnosti, mira i razumjevanja među svim ljudima i vjerama, za dobro svih naših građana i zajedničke domovine Crne GoreŽ", zaključio je Zenka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније