Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

07. 10. 2019. 12:16 >> 20:10
14

MEDENICA

Zemlju prodala da djeci obezbijedi budućnost

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica kazala je da je zemlju u Kolašinu prodala, kako bi obezbijedila budućnost svojoj djeci. Navela je i da je zbog iznenadne suprugove smrti, morala jeftino da proda, ono što je njenoj porodici pripadalo 300 godina.

Odgovarajući na pitanje novinara, o prodaji blizu 28 hiljada kvadratnih metara u blizini Kolašina, Medenica je navela da ne može ni svoju djecu da ubijedi zašto je prodala zemlju i zašto je to morala da proda po tako niskoj cijeni.

Podsjetimo advokat Branko Čolović saopštio je da je njegov klijent biznismen Zoran Bećirović preko jedne od svojih kompanija, kupio od Medenice nešto manje od 28.000 m2 zemlje u Kolašinu po cijeni od 139.000 eura, odnosno po cijeni od oko pet eura po kvadratnom metru.

Medenica je navela da je vrlo značajna cijena po kojoj je zemlju prodala.

“Uprava za nekretnine ima zvaničan podatak da je u to vrijeme eksproprijacija za zemljište takvog kvaliteta, odnosno livade bila deset eura po kvadratu, plus ako je šuma tri eura po stablu, pa onda poljoprivredni vještaci procjenjuju koja je to vrsta drveta, a voćke od pet, pa do 15 eura. Ja sam rekla da je to bilo 11 hiljada kvadrata najboljeg voćnjaka u tome dijelu. Ja ne mogu svoju djecu ubijediti zašto sam to prodala i zašto sam to morala da prodam po tako niskoj cijeni, ni pet eura. U tome je moj problem, a ne znam u čemu je vaš problem”, kazala je Medenica.

Ona je navela i da morala da proda ono što je 300 godina pripadalo njenoj porodici.

"Zar nemam pravo u Crnoj Gori, kao i svi građani, na mirno uživanje svoje imovine. Ja nijesam kupila, pa da ne mogu da dokažem odakle mi novac. Nego ono što je 300 godina bilo moje familije, ja sam morala da prodam. Da bih obezbijedila budućnost svoje djece, da bih sanirala posljedice iznenadne smrti mog supruga”, odgovorila je Medenica.

Čolović je najavio pokretanje sudske parnice zbog, kako je rekao, povrede časti i ugleda njegovog klijenta, povodom "medijske kampanje, koju je pokrenula Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS)", u vezi s kupovinom zemljišta od predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Advokat podsjeća da Bećirović godinama investira značajna sredstva u razvoj turizma na teritoriji Kolašina kroz ulaganja u AD "Ski Resort Kolašin 1450" i druge kompanije.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније