Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 10. 2019. 15:05 >> 15:05

NUHODŽIĆ U UAE

CG primjer stabilnosti u regionu

Crna Gora je multinacionalna, multietnička i multireligiozna država i kao takva služi kao pozitivan primjer diverziteta i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, kazao je ministar pomorstva i saobraćaja Osman Nurković koji boravi u službenoj posjeti Ujedinjenim arapskim emiratima (UAE).

Kako je saopšteno iz tog vladinog resora, Nurković učestvuje na Svjetskom kongresu o putevima na temu Povezivanje kultura, omogućavanje privreda kojeg Svjetsko udruženje puteva (PIARC) organizuje svake četiri godine, zajedno s 55 drugih ministara i visokih zvaničnika zaduženih za sektore saobraćaja iz cijelog svijeta.

Forum su otvorili ministar infrastrukturnog razvoja UAE Abdulah Muhamed Belghaif Al Nuaimi i predsjednik PIARC-a Klaude van Ruten.

"Tokom prvog dana posjete, ministar Nurković je učestvovao na panelu pod nazivom 'Transportne mreže budućnosti' gdje je prisutne upoznao s načinom planiranja javnih politika u sektoru saobraćaja u Crnoj Gori, ističući strateški značaj Strategije razvoja saobraćaja 2019-2035. godina i napredak koji je postignut na poljima razvoja pomorske privrede, rehabilitacije željezničkog saobraćaja i procesa davanja u koncesije aerodroma u Crnoj Gori, posebno u kontekstu Agende povezivanja i procesa pristupanja Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Pored ministra Nurkovića na panelu su govorili ministri saobraćaja i infrastrukture Australije, Ujedinjenog kraljevstva, Švedske, Španije, Singapura, Senegala, Južne Koreje i Kambodže.

Tom prilikom organizovan je i bilateralni sastanak ministra Osmana Nurkovića i ministra infrastrukturnog razvoja UAE Al Nuaimija tokom kojeg je podvučen značaj prijateljskih odnosa između dvije vlade, a razmatrane su i opcije za dalje unapređenje saradnje u sektoru pomorstva i infrastrukture, posebno u vidu razmjene najboljih praksi, iskustava i znanja.

"Ministar Nurković je posebno istakao da je Crna Gora multinacionalna, multietnička i multireligiozna država te da kao takva služi kao pozitivan primjer diverziteta i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju.

U delegaciji Vlade Crne Gore, pored ministra Nurkovića su i generalni direktor za državne puteve Mirsad Ibrahimović, otpravnik poslova u ambasadi Crne Gore u UAE Dragiša Dragnić i samostalna savjetnica Bilsana Bibić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније