Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 10. 2019. 09:44 >> 09:44

CDPR POZIVA

Besplatan ultrazvuk i pregled dojki

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa Poliklinikom Filipović iz Podgorice organizuje besplatan ultrazvuk sa pregledom dojki za deset osoba koje se danas jave u CDPR.

Kako navode iz CDPR povod za besplatne preglede je to što je oktobar, mjesec koji je u cijelom svijetu posvećen prevenciji u borbi protiv kancera dojke, pa se ovom zajedničkom akcijom CDPR i Poliklinika Filipović pridružuju njegovom obilježavanju.

Iz CDPR podsjećaju da rak dojke odnosi godišnje u Crnoj Gori u prosjeku blizu 100 života (2015. i 2016. godine - posljednjih godina za koje su dostupni zvanični podaci u našoj zemlji, umrlo je po 110 osoba), a da se u prosjeku godišnje javi blizu 400 novooboljelih od te opake bolesti.

"Ono što je posebno interesantno za javnost je da je u porastu broj umrlih muškog pola (od 2002. godine svake godine ima minimum bar jedan umrli, izuzimajući 2009 i 2011. godinu kada nije bilo umrlih osoba muškog
pola)", navode iz CDPR.

Oni poručuju "rano otkriti kancer dojke je daleko najbolja šansa za izliječenje"!

Za deset osoba koje se danas prve jave u 18 sati na broj telefona CDPR-a 069 530 666, obezbijeđen je, besplatan ultrazvuk sa pregledom dojki, a ukoliko se ukaže potreba i mamografija u Poliklinici Filipović.

"Za sve ostale koji se jave od 8. do 11. oktobra u 18 sati obezbijeđen je sa 50% popusta ultrazvuk sa pregledom dojki, a ukoliko se ukaže potreba i mamografija", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније