Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda ]

07. 10. 2019. 06:45   >>  17:19 2

VUČKOVIĆ PORUČIO

Nećemo dozvoliti blokadu Tužilaštva

Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću danas ističe mandat, a s obzirom na to da se niko nije prijavio na konkurs koji je raspisan u avgustu, ova institucija od sjutra će biti u takozvanom v.d. stanju.

Ko će biti vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca, kako Pobjeda saznaje, znaće se sjutra, za kada je zakazana sjednica Tužilačkog savjeta.

Nezvanični izvori Pobjede kažu da će Stanković, bez obzira na mišljenje nekih članova Savjeta da to nije dobro rješenje, ipak biti izabran za vršioca dužnosti, kako je to ranije dogovoreno, nakon što se niko nije javio na konkurs.

Argument zagovornika teze da "Stanković nije dobro rješenje" je afera koju je nedavno pokrenuo odbjegli crnogorski biznismen i bankar Duško Knežević, koji tvrdi da je podmićivao Stankovića.

Uz Stankovića su stale i njegove kolege. Dali su mu bezrezrevnu podršku i izjasnili se da niko od njih ne želi da bude vršilac dužnosti.

"Kako god da se stvari budu odvijale, rad Tužilaštva neće biti blokiran. Tužioci u Tužilačkom savjetu su ozbiljni ljudi, sa uspješnim karijerama i naravno da će se odgovorno odnijeti prema svakoj situaciji. U krajnjem, ukoliko bude potrebe, tužioci će predložiti kolegu koji bi 'premostio' kao vršilac dužnosti vrijeme do izbora novog vrhovnog tužioca", kazao je za Pobjedu državni tužilac u Vrhovnom tužilaštvu Veselin Vučković.

On je istakao da Stanković ima podršku kolega, ali da svakako neće dozvoliti da zbog podrške njemu Tužilaštvo dođe u situaciju da mu prijeti blokada rada, jer bi to bilo neodgovorno.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније