Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

06. 10. 2019. 10:11 >> 10:49
4

U STRAŠEVINI

Simunoviću psi lutalice napali stado ovaca

Porodici Simunović iz Straševine, kod Nikšića juče u popodnevnim časovima psi su napali stado ovaca dok su bile na ispaši nadomak njihove porodične kuće. Kako kažu Simunovići, tom prilikom jedna ovca je ubijena dok su četiri nestale, ali su jutors jednu pronašli.

Slučaj je prijavljen policiji koja je obavila uviđaj ali su, kako kažu za Javni servis, ogorčeni jer se ne dešava prvi put da psi napadaju ovce, samo što dosad nije bilo štete kao juče.

Tom prilikom psi su usmrtili jednu ovcu, jednu su povrijedili, četiri su nestale, a jedna je jutros pronađena.

„Nijesam mogla da odbranim ovce. Ne mogu vam to opisati. Bilo je strašno. Osjetila sam strah, bijes, ljutnju, jer ovo nije prvi put da nam se dešava“, prepričava događaj Zorica Simunović koja je tog dana bila zadužena za čuvanje stada.

Iako su prošlogodišnji problem ranije prijavljivali nadležnim organima, i pored brojnih apela, kako kažu, ništa nijesu učinili da se to spriječi.

„Čudo me našlo od lutalica, ne znam kako da se odbranim, ni šta da radim. Ne znamo kome da se obratimo i ko da nam pomogne. Zvao sam policiju, oni kažu nije to u našoj nadležnosti, samo napravili uviđaj. Dali su mi broj Komunallne policije, oni kažu nemaju ništa sa tim. Prije godinu dana mi se desio slučaj sa lutalicama, nije bilo štete, ali sam jedva odbranio stado od pasa“, kazao je domaćin Milan Simunović.

Međutim, ne krije sumnju da su u napadu na stado učestvovali samo psi lutalice.

„Sad jesu li sve to lutalice, ne znamo. Pošto ima nekih preko šina što pušte pse da im se izigraju i onda se digne čitav čopor“, kazao je on.

 

Nadaju se da će neko od nadležnih nešto preduzeti kako bi se tome stalo na kraj.

 

Darko Bulatović, TVCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније