Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

04. 10. 2019. 10:04 >> 10:03
1

U KUĆI MEDA

Počela sa radom Škola pčelarstva

Prva generacija polaznika Škole pčelarstva koja se održava u Kući meda u Danilovgradu, počela je 1. oktobra sa nastavom. Konkurs je prošlo 26 kandidata koji će nastavu pohađati do 20.decembra, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

"Pored teorijskog dijela nastave, biće organizovana i praktična obuka na pčelinjaku. U okviru škole izučavaće se sledeći predmeti: Osnovi pčelarstva, Tehnologija pčelarenja, Biologija i zdravstvena zaštita pčela i Marketing u pčelarstvu", navodi se u saopštenju.

Program obuhvata 220 časova teorijske i praktične nastave i za prvu generaciju polaznika obuka će biti besplatna, dok će troškove školovanja snositi Ministrstvo.

"Kroz saradnju Ministrstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Saveza pčelarskih organizacija i Centra za stručno obrazovanje usvojen je program za sticanje stručne kvalifikacije i uvedeno je zanimanje pčelar-pčelarka III stepen stručnosti, na nivou neformalnog obrazovanja odraslih" pojasnili su iz Ministarstva.

Nakon završetka nastave, polaznici će polagati ispite za navedene predmete odnosno dobijati diplomu o završenoj školi pčelarstva i zvanje Pčelar/Pčelarka.

Crnogorski pčelari su i do sada, kako se navodi, imali intenzivnu i kontinuiranu edukaciju, kroz razne vidove seminara, radionica, predavanja i organizovanje studijskih posjeta.

Kako bi dalje osnažili njihovu eduakciju i išli u korak sa dinamičnim razvojem crnogorskog sektora pčelarstva, a istovremeno odgovorili na sve veće izazove koji prate ovu oblast, program za eduakciju pčelara prvi put je uveden u obrazovni sistem Crne Gore, naglašavaju iz Ministarstva.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније