Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda ]

04. 10. 2019. 07:25   >>  07:46 3

DO IZBORA NOVOG VDT

Martinović: Stanković da nastavi mandat

Tužilački savjet, s obzirom na to da su se na Opštoj sjednici tužioci Vrhovnog državnog tužilaštva izjasnili da nijedan od njih ne želi da prihvati funkciju vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca, praktično nema izbora. Poslije takvog stava tužilaca, jedini kandidat koji tu funkciju može obavljati je aktuelni vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, ocijenio je za Pobjedu advokat Nikola Martinović.

Ovakav stav tužilaca, objasnio je on, jasan je signal svakome da Tužilačka organizacija smatra da Stanković treba da okonča mandat na način da između njega i novog vrhovnog državnog tužioca postoji kontinuitet.

Martinović ističe i da aktuelni čelnik Vrhovnog državnog tužilaštva ima i legitimitet i legalitet da bude vršilac dužnosti.

“Stanković treba da nastavi sa mandatom do izbora novog čelnika VDT-a, a nema nikakve prepreke da svoju ocjenu daju i stručna javnost i političari. Nema dileme ni sa stanovišta korisnosti da treba da nastavi sa mandatom”, kategoričan je Martinović.

Legitimitet za funkciju vršioca dužnosti, kako je dodao, daju mu njegove kolege tužioci, a legalitet je potpuno jasan “jer je uslovljen nužnošću neizborom novog vrhovnog državnog tužioca”.

“Ne treba imati dilemu da će Stanković, u slučaju potrebe da nešto pojasni oko pitanja koja su izazvala javnu polemiku, biti dužan da pruži objašnjenja, bio vrhovni državni tužilac ili ne, tako da njegov status neće promijeniti ništa za bilo koju istragu, aktuelnu ili buduću”, smatra Martinović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније