Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

03. 10. 2019. 13:38 >> 13:38

POČINJE 7. OKTOBRA

Kampanja za smanjenje rizika od katastrofa

Povodom 13. oktobra, Međunarodnog dana smanjenja tizika i katastrofa, Komisija za procjenu šteta u Vladi Crne Gore i Direktorata za vanredne situacije, organiozovaće kampanju Dani smanjenja rizika od katastrofa 2019 "Budi odgovoran- smanji rizik".

Ministarka bez portfelja i predsjednica Komisije za procjenu šteta Marija Vučinović je kazala da je predstojeća kampanja dio i Nacionalne strategije za smanjenje rizika od katastrofa i biće organizovana kroz više aktivnosti edukativnog i stručnog karaktera.


"Kampanja počinje 7. oktobra i sadržaće niz edukativnih aktivnosti i pokaznih vježbi za djecu osnovnih škola, a krovni događaj je Konferencija smanjnje rizika od katastrofa 2019. koja će se održati 13. oktobra, kada se i obilježava Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa", kazala je ministarka bez portfelja i predsjednica Komisija za procjenu šteta Marija Vučinović.

Konferencija će, kako je dodala, imati dvije panel diskusije, na kojima će učestvovati eminentni stručnjaci iz ove oblasti.

Osim konferencije, u osnovnim školama sedam crnogorskih gradova Podgorici, Nikšiću, Beranama, Pljevljima, Bijelom Polju, Herceg Novom i Baru, područne jedinice Direktorata za vanredne situacije će 7. oktpbra organizovati edukativnu nastavu za sva odjeljenja petog razreda, dok će se 11. oktobra u O.Š. "Milorad Musa Burzan" u Podgorici, realizovati pokazna vježba simuliranje požara i evakuacija.

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić, istakao je da je ova kampanja nastavak svega onoga što Ministarstvo unutrašnjih poslova i Direktorat sprovode u kontinuitetu, kako bi se građani na najbolji način edukovali u procesu smanjenja rizika od katastrofa.


"O načinu rada i funkcionisanja našeg sistema zaštite, najbolje govori činjenica da Crna Gora nije imala ni jednu ljudsku žrtvu, u situacijama elementarnih nepogoda, koje su pogodile našu državu", kazao je Mulić.

Kampanja "Dani smanjenja rizika od katastrofa 2019, Budi odgovoran - smanji rizik" se realizuje uz podršku Vlade Crne Gore.

Kampanja će se, poručuju organizatori, nastaviće se i u narednom periodu, kroz brojne aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније