Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

02. 10. 2019. 20:31 >> 22:54
1

VELJOVIĆ

Nema nedodirljivih, kriminalce najoštrije kazniti

Ministarstvo unutrašnjih poslova i i Uprava policije uspješno će rješavati zadatke i biti jedan od temelja demokratske i napredne Crne Gore, poručio je resorni ministar Mevludin Nuhodžić, na svečanosti povodom Dana unutrašnjih poslova.

Nuhodžić je na Cetinju kazao i da je ponosan na rezultate postignute na planu suzbijanja kriminala, kao i u obavljanju svih drugih redovnih poslova

"Ohrabruje i da građani sve više prepoznaju našu posvećenost, jer oni su u svakoj prilici i svakom momentu - naši partneri, a njihova bezbjednost nama je primarna obaveza", navodi ministar Nuhodžić.

Nuhodžić ističe da su MUP i Policija mjesta gdje se njeguje i afirmiše duh slobodne i evropske Crne Gore, mjesto prožimanja multivjerskog i multietničkog bića.

“To je princip koji ćemo i ubuduće slijediti. Mir, red, stabilnost naše su svete riječi, koje su nam stalno na umu”, kazao je Nuhodžić.

MUP i Policije teže, kako navodi ministar, većoj efikasnosti, i tome da sistem besprijekorno funkcioniše.

“Biti pripadnik naših službi jeste privilegija, ali i obaveza svih nas da unapređujemo status naših zaposlenih”, zaključio je Nuhodžić.

Veljović: Povratnike u vršenju krivičnih djela posebno sankcionisati

Kriminalci ne zaslužuju samilost, ne zaslužuju da budu dio slobodnog društva i sistem ih mora najoštrije kazniti, a povratnike u vršenju krivičnih djela posebno sankcionisati, poručio je direktor Uprave policije Veselin Veljović, na svečanoj akademiji, povodom Dana unutrašnjih poslova.

Veljović je, pripadnicima UP čestitao Dan untrašnjih poslova i poručio da taj posao podrazumijeva rizik. Kaže da će podržavati profesionalan rad policije, a kažnjavati prekoračenja ovlašćenja.

“Policija je spremna da sa medijima i dalje jača saradnju u cilju pravovremenog i istinitog informisanja građana. Očekujemo da nam mediji budu partneri u budućim projektima usmjerenim na prevenciju devijantnog ponašanja i delikata i edukaciju prvenstveno djece i mladih”, naveo je Veljović.

Kazao je i da policija ima njegovu podršku u zakonitom radu.

“Želim da svaki građanin zna da je policija tu za njega, da nema nedodirljivih i da su nam naša djeca i njihova budućnost najvažnija, poručio je direktor ”, zaključio je Veljović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније