Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

02. 10. 2019. 15:40 >> 15:50

POTPISANI NA CETINJU

Ugovori o radu za pet osoba sa invaliditetom

Udruženje paraplegičara Cetinje potpisalo je ugovore o radu sa pet osoba sa invaliditetom. Tom prilikom gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan kazao je da poštovanje prava osoba sa invaliditetom, njihova puna integracija u društvo kroz obezbjeđivanje uslova za rad i samostalno stanovanje, trajna su i zajednička obaveza, na svim nivoima.

On je na konferenciji za novinare kazao da je veoma značajno stvarati okruženje koje je ohrabrujuće i podsticajno za porodice u kojima su osobe sa invaliditetom.

„Vjerujemo da je, u tom smislu, otvaranje Javne ustanove Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i odraslih osoba sa invaliditetom Prijestonice Cetinje, bio opravdan potez koji se pokazao kao održiv i na korist cijele zajednice“, naveo je gradonačelnik Kašćelan.

On je dodao da je Prijestonica Cetinje veoma osjetljiva kada su u pitanju prava osoba sa invaliditetom.

„Zato nas raduje potpisivanje ugovora o radu između Udruženja i pet osoba sa invaliditetom. Prijestonica Cetinje je i do sada, a i u ubuduće će podržavati rad Udruženja, posebno aktivnosti koje se odnose na zapošljavanje osoba sa invaliditetom“, kazao je Kašćelan.

Gradonačelnik je podsjetio da je Prijestonica Cetinje ustupila Udruženju paraplegičara dio donacije preduzeća Glosarij, u vrijednosti od pet hiljada eura, te da je ona iskorišćena za kupovinu sublimatora, čime je omogućeno zapošljavanje dvije osobe.

„Podržali smo zapošljavanje pravnika u Udruženju, a njegovi članovi su uključeni u rad raznih komisija gdje se donose važne odluke za grad. Zadovoljstvo mi je da najavim da će Prijestonica za potrebe Udruženja nabaviti i električni nož za papir većeg formata, čime će oprema u kopirnici i dizajn studiju u najvećoj mjeri biti kompletirana“, rekao je Kašćelan.

Predsjednik Udruženja paraplegičara Dejan Tmušić kazao je da su osim pet osoba sa invaliditetom sa kojima su potpisani ugovori o radu, zapošljene još dvije OSI. On je zadovoljan radom kopirnice i dizajn studija, čemu su doprinijeli lokalna uprava i zajednica, Zavod za zapošljavanje i brojni partneri kojima su zahvalni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније