Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 10. 2019. 13:23 >> 14:43

VELJOVIĆ

U četiri međunarodne istrage uključena i CG

Aktivne su četiri međunarodne istrage, a brojne koordinirane međunarodne policijske operacije sa proaktivnim učešćem Policije dovele su do hapšenja vođa i članova kriminalnih grupa i značajne zaplijene narkotika, kazao je direktor Uprave policije Veselin Veljović.


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Veselin Veljović, danas su, u susret 2. oktobru - Danu unutrašnjih poslova, u Vili Gorica, upriličili sastanak sa rezidentnim ambasadorima zemalja članica EU i NATO, zemalja regiona i predstavnicima međunarodnih organizacija.

"Jačanjem međusobne saradnje na svim nivoima, a posebno operativnom, u mogućnosti smo da adekvatno odgovorimo svim bezbjednosnim izazovima", kazao je Veljović.

Nuhodžić: CG pouzdan partner zemljama EU i NATO-a u borbi protiv bezbjednosnih izazova

"Ispunjavajući jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta, punopravno članstvo u Evropsku uniju, nastavili smo sa posvećenim pristupom unapređenju sistema u cilju dostizanja najviših evropskih standarda", saopštio je Nuhodžić.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a ministar je istakao da je uspješno sprovođenje aktivnosti definisanih strateškim dokumentima za pregovaračka poglavlja 23 i 24 važno za ukupan pregovorački proces.

"Preporuke i smjernice međunarodnih partnera se pažljivo analiziraju, kako bi adekvatno odgovorili bezbjednosnim izazovima koji predstoje našoj zemlji, naročito u oblastima koje se odnose na trgovinu ljudima, pranje novca, finansijske istrage i oduzimanje imovine stečene kriminalom", dodao je ministar.

U tom svjetlu, istakao je da će se dalje jačanje kapaciteta temeljiti na primjerima najboljih praksi zemalja članica EU i NATO-a, te da postoji prostor da se u ovim oblastima buduća saradnja učini još intenzivnijom i uspješnijom.

"Ministar je iskazao zadovoljstvo što su zajedničke inicijative doprinijele stvaranju ambijenta koji je omogućio efikasniju saradnju na regionalnom i međunarodnom planu i uputio izraze zahvalnosti na značajnoj ekspertskoj i tehničkoj podršci koju partnerske službe pružaju u realizaciji obaveza na evropskom putu, ali i na prijateljskom odnosu koji je stvoren tokom prethodnih godina", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da su MUP i Uprava policije ostvarili značajne rezultate u prethodnom periodu i bili posvećeni unapređenju borbe protiv izazova koji imaju globalni karakter, kao što su migracije, terorizam, organizovani kriminal, a u cilju dostizanja međunarodnih standarda na integracionom putu Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније