Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

30. 09. 2019. 16:39 >> 16:44

DF POZVAO

Povodom novog snimka da se oglasi Vukčević

Demokratski front pozvao je predsjednika Sudskog savjeta Mladena Vukčevića da se oglasi povodom novog telefonskog razgovora odbjeglog tajkuna Duška Kneževića i Nenada Vujoševića i da se odredi prema njegovim optužbama da je predsjednik Višeg suda Boris Savić aktivno učestvovao u akciji oslobađanja Dejana Sekulića.

 

„Nakon objavljivanja novog telefonskog razgovora između Duška Kneževića i sekretara u VDT – u Nenada Nena Vujoševića postavljamo pitanje crnogorskoj javnosti koja je pravosduna institucija nadležna da pokrene istragu protiv Ivice Stankovića, Milivoja Katnića i Borisa Savića“, saopšteno je iz DF-a.  

Oni su podsjetili da je Milan Knežević dobio rešenje o stavljanju u zatvor zato što je izjavio da je imao ponudu da za 10 000 eura pozitivno riješi žalbu nakon zatvorske presude od sedam mjeseci.

„I sad, nakon objavljivanja serije telefonskih razgovora o korupciji u tužilaštvu i sudstvu, ispostavlja se da je Milan Knežević govorio istinu, i da je dobio rešenje o „stavljanju u zatvor“  samo zato što je ukazao na korupciju u crnogorskom pravosuđu“, navodi se u saopštenju.

Pozvali su predsjednika Sudskog savjeta da se oglasi povodom novog telefonskog razgovora.

„ Takođe je važno utvrditi pod kojim uslovima je Boris Savić zajedno sa Milivojem Katnićem i Ivicom Stankovićem bio saučesnik u ovom koruptivnom skandalu epskih razmjera. U pravcu što objektivnije istrage neophodno je angažovati vještake telekomunikacione struke da uporede poklapanja baznih stanica Nena Vujoševića sa baznim stanicama Borisa Savića, Ivice Stankovića i Milivoja Katnića“, navodi se u saopštenju.

Smatraju da je takođe neophodno oduzeti putne isprave Borisu Saviću, Milivoju Katniću i Ivici Stankoviću, i uvesti mjeru petnaestodnevnog javljanja u Centru bezbjednosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније