Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

30. 09. 2019. 14:26   >>  14:27

UZ POMOĆ EBRD

Uskoro bolji međugradski prevoz putnika

Početak projekta koji će unaprijediti međugradski prevoz putnika u drumskom saobraćaju, ozvaničen je danas sastankom u Ministarstvu saobraćaja, a projektni menadžeri su upoznali nadležne sa metodama i planom rada koji će poboljšati stanje u ovom vidu saobraćaja.

Studiju unapređenja međugradskog prevoza putnika, finansira Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u vidu grant sredstava.

Projekt menadžer prof. dr Slaven Tica predstavio je konzorcijum PTC – Public Transport Consult Beograd, Univerzitet Beograd – Saobraćajni fakultet i SIMM Inženjering Podgorica, tri partnera specijalizovana za transport i istraživanja u ovoj oblasti sa dugogodišnjim uskustvom u prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Kako napominju u Ministarstvu saobraćaja, cilj izrade studije je unapređenje međugradskog linijskog prevoza putnika u drumskom saobraćaju na teritoriji Crne Gore, koji će se realizovati kroz refomu nacionlanog zakonodavstva u dijelu međugradskog linijskog prevoza putnika.

"Refoma će, između ostalog, sadržati modele ugovaranja međugradskih linija na duži period, kojim će se definisati prava i obaveze, sa jedne strane naručioca Ministarstva saobraćaj i pomorstva i sa druge strane samih operatera, prevoznika koji su specijalizovani za prevoz putnika, kroz stvaranje održivog linijskog međugradskog prevoza putnika i pružanje kvalitetne usluge na čitavoj teritoriji Crne Gore. Rok za realizaciju studije je dvanaest mjeseci", istakli su u Ministarstvu saobraćaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније