Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

29. 09. 2019. 17:42   >>  17:43 2

ČESTITKE PARTIJA

Rožaje da nastavi da njeguje multietnički sklad

Povodom 30. septembra, Dana opštine Rožaje, čestitke su uputili lideri partija.

"Rožaje je vijekovima unazad prepoznato kao sredina u kojoj se njeguje i poštuje mulitvjerski i multietnički sklad, što i ubuduće mora biti temelj na kojem počiva država Crna Gora. To je posebno važno u svijetlu ostvarivanja našeg ključnog cilja – pristupanja evropskoj porodici naroda u što skorijem vremenu", poručio je predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

Kako se dodaje u čestitki, taj kraj, bogat prirodnim, poljoprivrednim i turističkim potencijalima, neophodno je razviti što više kako bi se osiguralo da njegovi žitelji ostaju u svojim domovima.

"Tome će doprinijeti intenzivnije infrastrukturno povezivanje sa ostatkom zemlje i regionom, stvaranje boljih uslova za život kroz otvaranje novih radnih mjesta i podsticaj mladim ljudima da žive i stvaraju u ovom perspektivnom gradu", istakao je Joković.

 

U ime Demokratske Crne Gore građankama i građanima Rožaja Dan opštine čestitao je  Aleksa Bečić.

“Rožaje je opština koja u potpunosti dijeli sudbinu ostalih opština na sjeveru Crne Gore: masovna iseljavanja stanovništva, uprkos prirodnim bogatstvima i potencijalima koja bi građanima mogli da obezbijede uslove da svoje i živote svojih porodica zasnivaju na svojim ognjištima, umjesto da sa njih odlaze u svijet u potrazi za boljom egzistencijom. Samo potpuno neodgovorna i prema svojim sugrađanima bezobzirna vlast mogla je, skrštenih ruku, sjedjeti i posmatrati kako pred njihovim očima polako nestaje stanovništvo jedne nekada prilično razvijene opštine”, naveo je Bečić u čestitki.

On je Rožajcima poželio da se socio-ekonomski ambijent u njihovom gradu što prije promijeni tako da pruži podsticaj za povratak, a onima koji još nisu otišli razloga da tu ostanu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније