Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

27. 09. 2019. 15:35 >> 15:48
1

SAČUVAJMO SINJAJEVINU

Portal ePeticije služi za izigravanje demokratije

Vlada je odlukom da ne prihvati peticiju za proglašenje Sinjajevine zaštićenim područjem pokazala da portal ePeticije služi za izigravanje demokratije i da se samovoljno donose odluke suprotne interesima i volji građana, saopšteno je iz Građanske inicijative (GI) Sačuvajmo Sinjajevinu.

Oni su kazali da je ministarka javne uprave Suzana Pribilović prećutala odlučivanje o uspostavljanju vojnog vježbališta na Sinjajevini i morala da traži od kolega iz Vlade da se izjasne o prvoj uspješnoj ePeticiji, za koju je glasalo više od tri građana.

“Odlukom da je ne prihvati, Vlada je pokazala da portal ePeticije služi samo za izigravanje demokratije i izrugivanje građanima i potvrdila da samovoljno donose odluke suprotne interesima, volji i zahtjevima naroda”, navodi se u saopštenju.

Iz GI Sačuvajmo Sinjajevinu kazali su da Ministarstvo javne uprave (MJU) treba da ugasi portal ePeticije, “jer im svakako služi samo za obmanjivanje poreskih obveznika na čiji račun žive”.

“Moraju ga ugasiti jer se pokazalo da je beskoristan i da će građani ipak Sinjajevinu morati da brane drugim sredstvima”, naveli su u saopštenju.

Oni su rekli da bi zbog takvog odnosa prema potpisima ljudi koji su glasali za zaštitu Sinjajevine, Pribilović morala hitno da se izvini i od nje zatražili da objasni zbog čega su "prevareni" građani koji su glasanjem za tu peticiju pokušali skupa sa Vladom da kreiraju javne politike.

Sudbina peticije za zaštitu Sinjajevine, kako su istakli, jedan je od najvećih nedemokratskih primjera flagrantnog kršenja načela demokratije.

“MJU je glasanjem za odluku o vojnom poligonu pogazilo svoj integritet, jer su dozvolili da se odluka o poligonu donese prije izjašnjavanja o peticiji”, rekli su GI Sačuvajmo Sinjajevinu.

Oni su dodali da Pribilović, ako želi da joj građani povjerujuju, može da pomogne da se proglašenjem Sinjajevine parkom prirode vrati dostojanstvo građanima o čiji glas su se, kako su kazali, oglušili i čije povjerenje su izigrali.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније