Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 09. 2019. 17:59 >> 17:56

KOMANSKI MOST

U obnovu voznog parka uložili 32,5 hiljada eura

Zavod "Komanski most" uložio je oko 32,5 hiljada eura u obnovu voznog parka, što je, kako su saopštili iz te javne ustanove, dokaz da su im zdravlje i kvalitet života njihovih korisnika na prvom mjestu.

Iz Zavoda su kazali da su svojim sredstvima nabavili ambulantno vozilo za potrebe prevoza nepokretnih i polupokretnih korisnika do Kliničkog centra i Doma zdravlja.

"Vozilo je izuzetno značajno za transport, kako hitnih slučajeva, tako i za sve specijalističke preglede korisnika i dijagnostiku koja se ne može obaviti u Zavodu, što je još jedan u nizu projekata koji su realizovani u ovoj godini u našoj ustanovi", kaže se u saopštenju.

Kako su pojasnili iz Zavoda, riječ je o vozilu marke Citroen koje je opremljeno svom potrebnom opremom za pružanje hitne pomoći, a sve s ciljem što veće sigurnosti korisnika te ustanove.

Prema njihovim riječima, radi se o namjenskom vozilu koje omogućava, i prostorno i opremom, da se tokom prevoza korisniku pruži sva neophodna medicinska pomoć.

"Takođe, naša ustanova je u proteklom periodu s entuzijazmom dočekivala sve promjene koje su je vodile ka poboljšanju uslova života korisnika smještenih u njoj", kazali su iz Zavoda.

Oni su naglasili da su završili skoro sve postavljene ciljeve, o čemu, kako su naveli, svjedoči ne samo adekvatan prilaz ustanovi, već i sve ono što je unutar nje prilagođeno samim korisnicima, kao i zaposlenima.

Iz Zavoda su zahvalili Glavnom gradu za investiciju u vrijednosti 30 hiljada EUR, kao i ekipi podgoričkog preduzeća "Putevi" koja je proširila pristupnu saobraćajnicu na dužini od 300 metara i obezbijedila parking prostor kapaciteta 20 mjesta ispred te ustanove.

"Posebno smo zahvalni gradonačelniku glavnog grada, Ivanu Vukoviću, na prepoznavanju potreba ove ustanove za boljim uslovima funkcionisanja, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života korisnika", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, zahvaljujući Ministarstvu ekonomije, koje je u saradnji sa KfW bankom realizovalo "Program energetske efikasnosti u javnim zgradama", ustanova obuhvaćena nizom promjena.

Kako su kazali iz Zavoda, u prethodnom periodu radilo se na postavljanju termoizolacije, zamjeni krova, fasadi, zamjeni fasadne bravarije, instalaciji sistema grijanja i hlađenja, zamjeni svjetiljki, adaptaciji sanitarnih čvorova, kao i na ostalim pratećim radovima čija je vrijednost iznosila 1,1 miliona EUR.

Takođe, Zavod je uložio preko 22 hiljade EUR u postavljanje nove ograde pored puta, u dužini od 216 metara.

"Briga o ovoj kategoriji populacije zahtijeva permanentan rad, kako bi se obezbijedila neophodna kontinuiranost, i istakla humanost kojom se neupitno vodimo", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније