Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine ]

25. 09. 2019. 06:43   >>  06:43

PRIPREME U TOKU

Metar drva i do 50 eura, prodavci zadovoljni

Većina građana koji se griju na drva u avgustu počinje pripremu za grijnu sezonu. Međutim, ima i onih kojima je septembar mjesec pripreme za drva i šporete, odnosno klime, u zavisnosti od toga koji način grijanja preferiraju.

Podgorički prodavci drva ovih dana imaju posla jer se drva, kažu, dosta traže. Cijene su, tvrde, iste kao i prošle godine, što sugrađani demantuju, odgovarajući da su drva skuplja čak 20 procenata.

“Prodaja za sada nije loša, ali uvijek može i bolje. Mnogi su još ljetos kupili drva za ogrijev, a i sada se dosta traže. Cijene su uglavnom iste kao i prošle godine. Metar cerovih je do 45 eura, bukovih do 42, cijena šokova je 45-46 eura po metru, a cijepanih do 50 eura”, kazao je Dnevnim novinama prodavac drva Dragan Popović.

U podgoričkim prodavnicama bijele tehnike kazali su Dnevnim novinama da su građani sa kupovine klima prešli na šporete za drva.

“Građani su sa kupovine klima još ljetos prešli na kupovinu šporeta na drva u strahu da cijene na jesen ne skoče. Ali cijene su ostale nepromijenjene. Dajemo popust na keš i kreditno na 36 rata. Šporeti fino prolaze, građanima je jeftinije da se griju na drva”, kazali su prodavci.

Najtraženiji šporet je “alfa sedmica”, koja se prodaje po cijeni od 400 do 460 eura i “alfa devetka”, koja je za veće kvadrature, po cijeni 440 do 520 eura, a i dalje je tražen “smederevac”, po cijeni od 200 do 300 eura.

Za “alfu peticu” treba izdvojiti 215 eura, plus 10 odsto popusta za gotovinu, dok se veliki šporeti za centralno na pelet mogu naći po cijeni od 1.020 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније