Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

24. 09. 2019. 14:14   >>  14:14

REZULTATI SARADNJE ZZZ I NVO

Posao našlo 1.012 osoba sa invaliditetom

U Crnoj Gori je 660 poslodavaca ostvarilo pravo na subvenciju zarade, a zaposleno je 1.012 osoba sa invaliditetom", kazao je direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić, otvarajući završnu konferenciju projekta "Perspektiva zapošljavanja osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori i primjeri dobre prakse", u organizaciji Centra za građansko obrazovanje.

Kako je dodao, grant šeme i javni pozivi za dodjelu nepovratnih sredstava značajno su doprinijeli da se ambijent zapošljavanja osoba sa invaliditetom unaprijedi, u odnosu na raniji period.

Zavod je sproveo osam javnih poziva, vrijednih 13,5 miliona eura.

"Namjera nam je da, kao institucija koja se najneposrednije bavi rješavanjem problema nezaposlenosti, doprinesemo prevenciji njihove socijalne isključenosti. Trudimo se i da im omogućimo više šansi za sticanje praktičnih znanja, prilagodimo njihove sposobnosti tržištu rada i povećamo zapošljivost. Nastojimo i da smanjimo predrasude, prije svega poslodavaca i šire javnosti, da osobe sa invaliditetom nijesu za radni angažman", istakao je direktor ZZZ.

Zavod za zapošljavanje, kako je kazao, prepoznaje u civilnom sektoru snažnog partnera, a sa Centrom za građansko obrazovanje imaju dugogodišnju saradnju.

Mustafić je dodao da su nevladine organizacije, svojim zalaganjem i predanošću, stvorile trajna partnerstva i uticale na proširenje mreže poslodavaca, koji zapošljavaju lica sa invaliditetom.

"Uspješnost realizacije brojnih projekata te povećan broj poslodavaca koji zapošljavaju OSI i koriste zakonske subvencije, ohrabruje nas, ali i obavezuje. Obavezuje da, u cilju otvaranja novih radnih mjesta i obezbjeđivanja dugoročnijeg zapošljavanja OSI, i u narednom periodu, razvijamo partnerske odnose i finansiramo kvalitetne projektne ideje. Zato i danas pozivam sva pravna lica, bilo da se radi o realnom, javnom ili civilnom sektoru, da svojim idejama doprinesu većoj uključenosti osoba sa invaliditetom, na tržište rada", zaključio je Mustafić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније