Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

24. 09. 2019. 13:51   >>  13:50

HUMANITARNI TENISKI MEČ

Za KCCG skupljeno više od 10.000 eura

Na humanitarnom teniskom meču između predstavnika NLB banke i Lovćen osiguranja, prikupljeno je nešto više od 10.000 eura, a sredstva su namijenjena za kupovinu inkubatora na Odjeljenju za novorođenčad u Kliničkom centru CG.

Kako je objašnjeno u saopštenju organizatora, inkubator košta 16.000 eura, pa će nedostajući novac donirati pomenute kompanije, ali su pozvani svi zainteresovani da pomoć uplate na žiro račun NLB Banke 530-1-10 sa PBO 292555, za Royal Cup donatorsku akciju, koja traje do 30. septembra.

Humanitarni meč bio je dio ovogodišnjeg NLB Royal Cupa koji je završen u nedjelju, pobjedom hrvatske teniserke Tene Lukas, a na njemu su teniske vještine odmjerili izvršni direktor NLB Banke Marko Popovič i izvršni direktor Lovćen osiguranja Matjaž Božič.

Donatorskom koktelu i aukciji teniskih predmeta koji su korišćeni tokom meča, odazvao se veliki broj zaposlenih i jedne i druge kompanije, te klijenti i poslovni partneri.

"Veoma smo zahvalni svim poslovnim partnerima i zaposlenima, te klijentima NLB Banke i Lovćen osiguranja koji su se odazvali ovoj akciji. Nedostajuća sredstva za nabavku inkubatora čija vrijednost je 16.000 eura, obezbijediće Lovćen osiguranje i NLB Banka", navodi se u saopštenju.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković se zahvalio kompanijama na prepoznavanju značaja darivanja Kliničkom centru, naročito najmlađim pacijentima, kojima ovaj inkubator daje šansu za sigurnu i uspješnu budućnost.

NLB Banka je duži niz godina generalni sponzor profesionalnog ITF turnira za žene. Ovaj sportski događaj iz godine u godinu privlači veliku pažnju javnosti, posebno zbog činjenice da je na ovom turniru učestvovao veliki broj teniserki koje su zauzimale neku od prvih 100 pozicija na WTA listi, kao što je i najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić, koja je prve profesionalne bodove osvojila upravo na ovom turniru.

Ove godine na turniru je trijumfovala Tena Lukas, koja se već petu godinu uzastopno bori za osvajanje trofeja Royal Cup-a, a ove godine je uspjela, ostvarivši pobjedu nad ruskom teniserkom Melnikovom 2:0 (6:4, 7:5).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније