Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

23. 09. 2019. 17:16 >> 20:33
8

MARKOVIĆ U BP

Desetine miliona za infrastrukturu Sjevera

Desetine miliona troše se danas na Sjeveru za razvoj putne, saobraćajne, energetske i digitalne infrastrukture, nove vodovode i druge podsticaje, jer bez toga nema kompanija niti investitora nigdje na svijetu, pa ni na Sjeveru, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković u Bijelom Polju, na sastanku sa NVO sa sjevera države.

Zlonamjerni su navodi da se u Sjever ne ulaže, poručio je premijer.

On je istakao da se u Kolašinu na današnji dan u okviru projekta koji je u toku troši 30 miliona eura za razvoj infrastrukture i novog sklijaškog centra, te da se 23 miliona eura troši u Bijelom Polju.

"Mi ne govorimo o projektu koji treba da se radi već o projektu koji se realizuje. Ja sam jutros kao građanin bio oduševljen kada sam pogledao jutros na portalima i na tviteru sliku nove žičare koju je Lajtner postavio sve do vrha Cmiljače od 1400 i već sam govorio o Đalovića pećini, to je 18 miliona vrijednosti projekta", kazao je premijer.

Na kritike, da nije razvoj graditi puteve već da treba otvarati fabrike, Marković je zapitao ko će graditi fabrike ako nema puteva.

"Ko će da napravi održivi bizni plan ako nema puta, ako nema energetsko napajanje, ako nema interneta, ili ako nemate neku drugu infrastrukturu. Mi trošimo desetine miliona eura na sjeveru danas za razvoj putne, energetske i digitalne infrastrukture. Ministarstvo poljoprivrede ulaže u nove vodovode i druge podsticaje. Bez toga nema kompanija", dodao je Marković.

On je ocijenio da je to možda trebalo uraditi ranije, ali istakao da se moralo krenuti u tom pravcu.

"I krenuli smo", kazao je Marković.

Potreban dijalog sa NVO sektorom

Vlada je posvećena konstruktivnom dijalogu sa predstavnicima civilnog sektora, jer kao donosioci odluka želimo da one budu odraz cijelog društva, kazao je premijer Marković u Bijelom Polju, na sastanku sa NVO sa sjevera Crne Gore.

"Potreban nam je dijalog sa NVO. Mi cijenimo doprinos civilnog sektora realizaciji politika", rekao je Marković otvarajući okrugli sto “Saradnja Vlade i nevladinih organizacija – ključ razvoja civilnog društva”.

Vlada se, rekao je premijer, pažljivo odnosi prema sugestijama i kritikama koje dolaze iz civilnog sektora i odgovore na njih kreira na sistematičan i održiv način. On je kazao i da Vlada ne pripisuje sebi postignute rezultate, iako je u javnosti jedina odgovorna ako uspjeh izostane.

Marković je istakao da su uspjesi u ispunjavanju evropske agende rezultat zajedničkog rada Vlade i organizacija civilnog društva koje su dio pregovaračke strukture.

Osvrćući se na oblasti zajedničkog rada i rješavanje problema, premijer je pohvalio doprinos NVO sa sjevera pitanjima ekologije i zaštite životne sredine.

"NVO sa sjevera su snažno i direktno otvorile pitanje pojedinaca i privatnih kompanija koje negativno utiču na nase životno okruženje”, kazao je premijer i podsjetio na primjere nedavnog zagađenja Ćehotine u Pljevljima i Lima u Bijelom Polju, gdje je država reagovala kroz saradnju sa lokalnim NVO.

Odgovor na pitanja zaštite životne sredine, kako je poručio Marković, jeste odgovor koji moramo dati za bolju budućnost narednih generacija.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније