Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

22. 09. 2019. 09:09 >> 09:06
3

KRUZERI SVE POPULARNIJI

Crnogorci zimi putuju do Kariba, Kube, Emirata

U jesenjim mjesecima građani Crne Gore najčešće kruzerom obilaze Istočni Mediteran iz Dubrovnika i Zapadni Mediteran iz italijanskih luka Đenova, Savona i Rim.

Plovidbe na velikim brodovima, odnosno kruzerima, u cijelom svijetu, pa i u Crnoj Gori, doživljavaju procvat. I građani naše zemlje sve više biraju ovaj način odmora. - Građani Crne Gore se najčešće odlučuju da kruzerom obiđu Istočni Mediteran iz Dubrovnika i Zapadni Mediteran iz italijanskih luka Đenova, Savona i Rim koje su popularne u jesenjim mjesecima, odnosno poslije turističke sezone.

U zimskim mjesecima vole da putuju u toplije krajeve, npr. Karibe, Emirate, Kubu... - kazao je Pobjedi direkt organizacije Alegra krstarenja“ Mihailo Vukić.

Krstarenja su, objašnjava on, sve popularniji način odmora, veliki brodovi s visokim nivoom usluge i smještaja, te bogatom ponudom aktivnosti za sve putnike bez obzira na godine i očekivanja. Posljednjih par godina agencija ,,Alegra krstarenja“ bilježi rast broja putnika, pa je isti slučaj bio i ovog ljeta.

– Ove godine je u Bar stiglo oko 26.000 turista na kruzerima čiji je agent bila kompanija Alegra Montenegro. Turisti uživaju u našem primorskom gradiću, oduševljeni su Starim Barom i Skadarskim jezerom, a najviše su se divili Staroj maslini - objašnjava on. Ljudi sve više smatraju da krstarenja nijesu nedostižan luksuz već, dodaje Vukić, jedan od najjeftinijih vidova luksuznih putovanja.

- Pravilo je da je turistička agencija dobra koliko se putnici vraćaju, a naši se redovno vraćaju - kazao je Vukić. Što se tiče cijena, ona zavisi od datuma putovanja, kompanije, broda i tipa kabina. - Krstarenja su najskuplja tokom ljetnjih mjeseci (jul i avgust), dok su najpovoljnija u jesenjim i proljećnim mjesecima (oktobar, novembar, mart, april). Takođe, cijena umnogome zavisi i od kompanije, jer postoje kompanije koje su povoljnije od drugih (Costa Crociere, MSC krstarenja), onda srednji segment (Rojal Karibian kruzis, Princes kruzis, Selebriti kruzis, Norvidžin kruz lajn) i na kraju premium segment (Ridžent Seven Seas kruzis, Oceania kruzis). Naši putnici se obično odlučuju za krstarenja Mediteranom, Sjevernom Evropom i Karibima i cijena ide od 60 do 150 eura po danu sa svim taksama - kazao je Vukić.

U ponudi postoje i grupna krstarenja gdje je sve uključeno u cijenu (krstarenje, takse, avio prevoz, hotel i vodič), tako da se može krstariti Zapadnim Mediteranom ili Emiratima već od 999, Karibima ili Sejšelima od 1999 eura. - Crnogorcima je ovaj način putovanja sve privlačniji, jer se dobije baš mnogo za potrošeni novac, uživaju u luksuzu i sadržajima na brodu, a pritom posjete mnogo gradova tokom krstarenja. Pored toga djeca na većini brodova plaćaju samo lučke takse što je mnogo povoljnije od drugih vidova putovanja - ističe Vukić.

Allegra Montenegro je početkom godine postala zlatni član organizacije CLIA (Cruise Lines International Association), najveće svjetske organizacije u kruzing industriji.

- Konstantno raste broj kompanija koje kruzerima dovode turiste u Crnu Goru - kaže Vukić.

Inače, uplovljavanjem kruzera ,,La Belle de l’Adriatique“ francuske kompanije "Croisi Europe2 krajem februara zvanično je počela kruzing sezona u Baru koja će trajati do polovine oktobra i najave su da će oni u ovu opštinu dovesti više od 26.000 turista.

Podsjetimo, kruzing turizam počeo se razvijati u Baru dolaskom turskog Global Ports holdinga, u čijem vlasništvu je Port of Adrija. Prošle godine kruzing sezona u Port of Adriji počela je u junu.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније