Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 09. 2019. 18:55 >> 19:22

POLICIJA SAOPŠTILA

Prajd protekao bez incidenata

Sedma Povorka ponosa "Montenegro Pride 2019", koja je danas održana u Podgorici u organizaciji NVO "Queer Montenegro", protekla je bez incidenata.

Iz Uprave policije je saopšteno kako su preventivne aktivnosti doprinijele da skup prođe u mirnoj atmosferi, shodno planu organizatora.

"Službenici Uprave policije su sprovodili planske aktivnosti koje su obezbijedile stvaranje uslova za bezbjedno odvijanje ovog javnog okupljanja. I ove godine je, shodno procjenama i analizama povorki koje su održane u proteklom periodu, na obezbjeđivanju Povorke ponosa angažovan manji broj policijskih službenika, nego prošle i prethodnih godina. Međutim, angažovan je bio optimalni broj policijskih službenika koji je mogao da odgovori na policijske zadatke da se ukazala bilo kakva potreba za intervencijom. Povorka je počela u 17, a završena je oko 18 sati. Službenici Uprave policije će nastaviti da aktivnostima iz svoje nadležnosti doprinose obezbjeđenju primjene i poštovanja ljudskih prava i sloboda, a posebno vulnerabilnih grupa među kojima je i LGBT zajednica", saopšteno je iz Uprave policije.

Povorci ponosa prisustvovali su pomoćnik direktora za Sektor policije opšte nadležnosti Nikola Janjušević, načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević i predstavnici policije u Timu povjerenja Uprave policije i LGBT zajednice.

"Danas smo pokazali da je crnogorsko drustvo zrelo da prihvati različitosti i da poštuje ljudska prava. Želim da pohvalim Policiju, koja je svoj posao obavila na profesionalan način i omogućila da Prajd protekne bez ijednog incidenta", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić nakon Montenegro Prajda 2019.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније