Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

21. 09. 2019. 09:17   >>  09:26 6

KALEZIĆ

"Svi su dobrodošli, ne očekujemo incidente"

Sedmi Prajd pod nazivom “Ne preko naših leđa” održaće se danas u Podgorici. Predsjednik Upravnog odbora Kvir Montenegra saopštio je za TVCG da ne očekuju incidente na današnjoj Paradi ponosa i pozvao je sve koji žele, da se im pridruže u šetnji.

 

Kako su najavili ranije organizatori, parada će biti inspirisana zloupotrebom ljudskih prava LGBT osoba u dnevno-političke svrhe i širenjem mržnje prema toj populaciji od strane političkih partija i poslanika Skupštine Crne Gore.

Ove godine Povorka je duža nego ikada do sada i obuhvatiće više od jednog kilometra centralih ulica Glavnog grada.

Povorka će, kako su kazali organizatori, krenuti iz Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od spomenika Kralju Nikoli i nastaviti ka mostu Blaža Jovanovića odakle će nastaviti Bulevarom Stanka Dragojevića nakon čega će skrenuti u Bokešku ulicu i proći pored Trga Nezavisnosti sa kojeg će skrenuti u ulicu Slobode sve do hotela “Hilton” odakle će nastaviti Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do početne tačke.

Kako je saopšteno, ove godine novina je i što će biti otvorene tri lokacije za ulazak na samo mjesto održavanja Povorke.

“Prvi ulaz biće u ulici Kralja Nikole kod hotela Nikić “M”. Druga lokacija ulaza biće na mostu Blaža Jovanovića (prilaz iz dijela grada preko Morače) dok će treći, novi, ulaz biti lociran u ulici Slobode na raskrsnici sa ulicom Miljana Vukova (ulaz iz pravca gradskog stadiona)“, rekli su iz Organizacionog obora Montenegro Prajda.

Ulazi će biti otvoreni u 16, a zatvoreni u 17 sati. Odmah zatim počeće program koji će trajati najkasnije do 18.30 sati.

Slavlje po održavanju Montenegro prajda biće nastavljeno koncertom hrvatskog benda “Nipplepeople” u 21 sat u Bokeškoj ulici, a koji je organizovan u saradnji sa Podgorica Art Festivalom.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније