Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

19. 09. 2019. 22:30 >> 22:33

U VENECIJI

Poziv za učešće na simpozijumu o klimatskim promjenama

Crnogorska nacionalna komisija za UNESCO pozvala je stručnjake i druge zainteresovane koji djeluju u oblasti klimatskih promjena, da se prijave za učešće na regionalnom simpozijumu koji će se održati od 6. do 8. novembra u Veneciji.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, poziv je upućen svima koji su prepoznati po djelovanju u oblasti voda/okeana/klime, uključujući i mlade eksperte iz tih oblasti.

UNESCO Regionalni biro za nauku i kulturu, čije je sjedište, organizovaće od 6. do 8. novembra regionalni sastanak stručnjaka iz oblasti klimatskih promjena, koji će diskutovati o tome kako one utiču na region, kao i na vodne resurse, okean i UNESCO mjesta svjetske baštine.

„Simpozijum će se baviti i ulogom mladih u klimatskim promjenama i načinima na koji obrazovanje o klimatskim promjenama može ostvariti stvarni uticaj na region“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da Regionalni biro za nauku i kulturu teži da objedini različite programe UNESCO, kako bi se uticaj klimatskih promjena sagledao kroz dostupne mehanizme saradnje i kako bi se objedinila ekspertiza iz tih oblasti, čime bi se doprinijelo sprovođenju Agende 2030 u regionu.

Zainteresovani treba da dostave svoj CV na crnogorskom i engleskom jeziku, na e-mail: milica.nikolic@mku.gov.me, najkasnije do 26. septembra.

Crnogorska nacionalna komisija za UNESCO napraviće pre-selekciju potencijalnih kandidata i kandidatkinja, dok će UNESCO odlučivati o pozivima i učešću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније