Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

19. 09. 2019. 14:54 >> 15:03

OČEKUJU KONKRETIZACIJU

Sindikat pozdravio najavu razgovora o povećanju plata

Sindikat doktora medicine Crne Gore pozdravio je najavu predjsednika Vlade Duška Markovića da Vlada planira da započne razgovore na temu povećanja zarada u zdravstvu i prosvjeti.

"Želimo da vjerujemo da i u Vladi konačno razumiju razmjere problema odlaska kvalitetnih kadrova iz javnog zdravstvenog sistema zbog socioekonomske nesigurnosti. Zato nam je važno i da sa najvišeg nivoa dolazi najava razgovora koji mogu biti uvod u dugo očekivane promjene koje će umanjiti nezadovoljstvo ljekara i medicinskog osoblja" navodi se u saopštenju.

Kvalitetan zdravstveni sistem i kvalitetno obrazovanje su, kažu, stubovi države i garancija njenog prosperiteta.

"Upravo zbog toga Sindikat doktora medicine od svog osnivanja ističe značaj regulisanja zarada ljekara i ostalog medicinskog osoblja".

Iz Sindikata podsjećaju da su osnovne zarade ljekara u Bosni i Hrecegovini, zemlji koja se još uvijek suočava sa posljedicama ratova značajno veće od onih u Crnoj Gori, da su osnovne plate ljekara na Kosovu 1.200 eura, dok su zarade kolega u Hrvatskoj i Sloveniji značajno veće i od prethodno pomenutih.

"Očekujemo nakon ove najave vrlo konkretne korake kako bi se uvjerili da Vlada mijenja pristup i da pokazuje odgovornost za zdravstveni sistem koji odavno vapi za unaprijeđenjem, a to će pored ljekara najbolje osjetiti i naši pacijenti" poručuju iz Sindikata doktora Medicine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније