Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: PR Centar, Objavila: M.M.Lj. ]

19. 09. 2019. 14:01 >> 14:00
7

ERAKOVIĆ ISTAKAO

Više ljekara dolazi u KCCG, nego što ga napušta

Klinički centar Crne Gore (KCCG) je u posljednjih godinu napustilo osam, a u istom periodu zapošljeno je 13 novih ljekara, kazao je direktor te ustanove Jevto Eraković, navodeći da istaknuti stručnjaci iz regiona prepoznaju KCCG kao mjesto gdje će nastaviti uspješnu karijeru.

 

Eraković je, u izjavi za PR Centar, kazao da u KCCG-u u proteklom periodu postoje jasni pomaci kada je riječ o kadrovskom poboljšanju.

„Za proteklih godinu imamo povećanje od 20-ak ljekara specijalista i 10-ak supspecijalista, što itekako utiče na poboljšanje rada KCCG-a“, istakao je Eraković.

Fokus KCCG-a je, kako je rekao, edukacija i osposobljavanje mladih specijalista.

„U tom smislu, uz pomoć Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja obezbijeđena su značajna finansijska sredstva za edukaciju mladog kadra i ističem da imamo najbolju saradnju sa Kliničkim centrom Ljubljana, Bolnicom AKH u Beču i planiramo saradnju sa Univerzitetskom klinikom u Hamburgu“, naveo je Eraković.

Prema njegovim riječima i afirmisani univerzitetski profesori u najboljim radnim godinama prepoznaju KCCG kao ustanovu gdje mogu da dalje nastave uspješnu ljekarsku i profesorsku karijeru.

„Sa ponosom mogu da istaknem da smo u KCCG-u angažovali tri takva profesora, dva interventa radiologa i jednog dječjeg neurologa. Veliko priznanje za KCCG je da istakuti stručnjaci iz regiona prepoznaju našu ustanovu kao mjesto gdje će da nastave da se afirmišu“, rekao je Eraković.

On je kazao i da mladi doktori koji su studije i specijalistička i supspecijalistička usavšavanja sticali van Crne Gore, prepoznaju KCCG kao mjesto gdje će nastaviti karijeru.

„Ubrzo ćete biti informisani o konkretnim imenima naših istaknutih uspješnih doktora, koji će doprinijeti da crnogorski zdravstveni sistem funkcioniše na još bolji način. Jako nam je važno da naši kadrovski kapaciteti jačaju iz dana u dan. Kada sve zaokružimo dobijamo dobru cjelinu koja garantuje uspjeh u daljem radu i nadam se da će podrška države, koja ni do sada nije izostajala, biti upotpunjena povećanjem osnovnih materijalnih sredstava, a posebno nas radije, što smo čuli i najavu premijera da će tako biti“, rekao je Eraković.

On je istakao da je u posljednjih godinu KCCG napustilo osam ljekara, a u istom periodu se zaposlilo 13 novih.

„To je dinamičan proces. Neko nalazi svoju šansu u drugim organizacionim jedinicama, prije svega u privatnoj praksi, dok drugi nalaze svoje mjesto u KCCG-u. Imamo primjere da su se ljekari, koji su ranije napustili KCCG i zaposlili se u privatnoj praksi, ponovo vratili da rade u KCCG-u“, naveo je Eraković.

Određen broj ljekara je, kako je kazao, napustio KCCG i otišao da radi u inostranstvu.

„Priznanje je da ljekari koji rade u KCCG-u mogu bez ikakvih problema da nađu zaposlenje u bilo kome referentnom evropskom centru. Jasno je da postoji migracija doktora i to je nešto što je prisutno svuda u svijetu. Ali mi možemo biti zadovoljni jer imamo pozitivan trend i jer je više doktora koji dolaze da rade u KCCG, nego onih koji ga napuštaju“, poručio je Eraković.

U nekim segmentima su, kako je kazao, potrebna kadrovska pojačanja.

„Toga smo svjesni, ali naši pacijenti nijednog trenutka ne trpe zbog nedostatka doktora. Mi imamo potpuno razvijen sistem, kojim uspjevamo da nadomjestimo nedostatak ljekara u pojedinim rijetkim segmentima. Ali imajući u vidu veliki broj specijalizacija, siguran sam da ćemo brzo i te nedostatke nadoknaditi“, kazao je Eraković.

On je zaključio da slijedi značajan period napretka rada u KCCG-u.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније