Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 09. 2019. 11:35   >>  11:34

HUMANOST NA DJELU

Pripadnici MUP-a i policije dali krv

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije, danas su, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, a u susret obilježavanju 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova, u Podgorici organizovali humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

"Ovim humanim djelom koje ima za cilj da doprinese povećanju zaliha sigurne krvi kojima raspolažu naše zdravstvene ustanove iskazana je solidarnost i društvena odgovornost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, koji, ne samo što učestvuju u organizovanim akcijama, već se, u bilo koje doba dana i noći, odazivaju i pozivima za hitno davanje krvi u pojedinačnim slučajevima", navodi se u saopštenju MUP-a.

Dugogodišnja saradnja MUP-a i Zavoda za transfuziju krvi, kako je dodapo, krunisana je prošle godine i potpisivanjem Memoranduma o saradnji.

"Na taj način je izgrađeno čvrsto partnerstvo u obavljanju najvažnijeg zadataka - obezbjeđenja dovoljnih količina sigurne krvi-tečnosti koja život znači", kazao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dragan Pejanović koji je, takođe dobrovoljno dao krv.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, osim u Podgorici, organizovana je i u drugim gradovima širom Crne Gore.

"Službenici MUP-a i Uprave policije će i u narednom periodu nastaviti da dobrovoljno daju krv kada god je to potrebno. Na ovaj način pokazuju da su u službi građana, ne samo kada treba sačuvati njihov mir i bezbjednost, već i pokazati humanost i požrtvovanost", navodi se u saopštenju MUP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније