Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

19. 09. 2019. 10:26 >> 10:26

ODOBREN PROGRAM

UCG u bilateralnim i transnacionalnim programima

Univerzitetu Crne Gore odobren je, kao partnerskoj instituciji, projekat koji će podržati međunarodnu vidljivost i učešće UCG u bilateralnim, prekograničnim i transnacionalnim projektima.

Riječ je o projektu u okviru programa ERASMUS +2019-1-HR01-KA107-060718 i ključnoj aktivnosti “1” za područje visokog obrazovanja za projekte mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja (KA107).

Koordinatori ovog projekta su, u ime Univerziteta Crne Gore, predstavnici sa Biotehničkog fakulteta UCG, prof. dr Miomir Jovanović i prof. dr Aleksandra Despotović.

"Projekat će se realizovati sa partnerskim institucijama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u periodu od 2019. do 2021. godine. Projekat ima za cilj unapređenje mobilnosti između partnerskih institucija, a sve radi daljeg razvoja i jačanja privlačnosti UCG za učešće u bilateralnim, prekograničnim i transnacionalnim projektima", kazao je Jovanović.

Despotović je pojasnila da je obaveza institucija da ponude svoje programe i prakse studentima i osoblju partnerskih institucija.

Ono što je, smatraju koordinatori projekta, Jovanović i Despotović, bilo preporuka za odobrenje ovog projekte, za koje su dobili obavještenje od Agencije za mobilnost i programe EU u Zagrebu, jeste, prije svega, kvalitet pripremljene prijave zasnovane na programu sprovođenja aktivnosti na partnerskim institucijama prilagođenim bolonjskom procesu, opremljenosti institucije za sprovođenje saradnje i kvalitetu prakse studenata i osoblja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније