Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

17. 09. 2019. 15:01   >>  15:00 1

NIKOLIĆ - PRESKER

Podrška Slovenije od velikog značaja za CG

U trenutku kad se Evropska unija suočava sa unutrašnjim izazovima, za Crnu Goru je od velike važnosti podrška onih država članica koje pravilno razumiju situaciju u regionu Zapadnog Balkana, a Slovenija je jedna od njih, ocijenio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić na sastanku sa novoimenovanim ambasadorom Republike Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom.

Prema riječima Nikolića, Crna Gora je veoma zahvalna za političku, ekspertsku i tehničku podršku koju Slovenija konstantno pruža integracionim procesima naše države.

Slovenački ambasador u Crnoj Gori je ocijenio da dvije države njeguju prijateljske odnose, nemaju otvorenih pitanja, kvalitetno sarađuju u brojnim oblastima, te da je od obnove nezavisnosti Crna Gora ostvarila značajan napredak i da predstavlja uspješan primjer u regionu.

Kako se navodi u saopštenju, ambasador je podsjetio takođe, na dosadašnji doprinos slovenačkih eksperata u Crnoj Gori, kao i na projekte realizovane kroz razvojnu saradnju i predložio dalje intenziviranje bilateralne saradnje kroz instrument "TAIEX".

Na sastanku je takođe bilo riječi o predstojećoj posjeti Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Republike Slovenije, na čelu sa predsjednikom Odbora Matjažom Nemecom, koja se realizuje na poziv predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Sagovornici su bili saglasni u ocjeni da će ova posjeta biti odlična prilika za razmjenu iskustava i dobrih praksi, kao i upoznavanje slovenačkih poslanika sa naporima koje Crna Gora ostvaruje na svom evropskom putu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније