Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

17. 09. 2019. 07:36 >> 07:36

ODLUKA MINISTARSTVA

Tomčuk v.d. direktora bolnice u Dobroti

Ministarstvo zdravlja imenovalo je specijalistu psihijatra Aleksandra Tomčuka za vršioca dužnosti direktora Specijalne bolnice za psihijatriju u Kotoru, pošto je Dragan Čabarakapa podnio ostavku na tu funkciju krajem jula, piše Dan.

 

Tomčuk je bio tokom dva mandata do 2013. godine na čelu Specijalne bolnice za psihijatriju.

Tomčuk je za Dan rekao da će rukovoditi bolnicom do izbora novog direktora, ali ističe da se neće kandidovati za tu funkciju.

“Neću ponovo biti direktor bolnice jer sam bio u dva mandata. Pored togau ustanovi imamo sistemske probleme, nedostatak kapaciteta i to treba što prije riješiti zbog pacijenata koji u njoj borave. Problem je nedostatak sudske bolnice što otežava funkcionisanje, jer svi pacijenti kojima je izrečena zatvorska kazna smješteni su u našoj ustanovi. S nedostatkom kapaciteta susrijeće se i Odjeljenje za liječenje bolesti zavisnosti. Imamo koliko hoćete problema. Očekujemo da će se uskoro naći rješenje i izabrati novi direktor koji bi uspio da otkloni prepreke za liječenje”, navodi Tomčuk.

Prethodna uprava bolnice u izvještaju o radu navela je da je nedostatak novca za funkcionisanje i materijalne troškove jedan od glavnih problema.

“Nedovoljna su sredstva koja su i u proteklim godinama izdvajana za ovu bolnicu. U poslednje četiri godine Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Ministarstvo pravde, iako su obavezivani da zajednički s Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom finansija rade na obezbjeđenju dod atnih budžetskih sredstava za 2016. godinu, za ZU Specijalnu bolnicu za psihijatriju Kotor i to u iznosu od 124.000 eura (44.000 eura za obezbjeđenje Sudskog odjeljenja, 10.000 eura za uspostavljanje sistema video-nadzora i 75.000 eura dodatnih sredstava za pacijente „socijalne slučajeve” na hroničnim odjeljenjima), nijesu imali nikakvu participaciju u troškovima rada ove bolnice”, navode iz Specijalne bolnice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније