Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

14. 09. 2019. 11:19 >> 11:19

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Policija da zaustavi krvave borbe pasa

Nevladina organizacija Prijatelji životinja pozvala je Upravu policije i tužilaštvo da što prije reaguju i zaustave, kako navode, krvave borbe pasa u Crnoj Gori.

Četiri ubijena pit bula pronađena na Zlatici, samo su još jedan dokaz da su krvave borbe pasa u Crnoj Gori i te kako aktuelne, a da su organizatori sve svirepiji, kaže Katarina Maksimović iz NVO Prijatelji životinja.

Kaže i da je Uprava policije uglavnom nezainteresovana da se ozbiljnije pozabavi tim problemom, izuzimajući pojedine njihove službenike koji su uvijek bili na raspolaganju.

“Stoga ih ovim putem pozivam da se hitno sastanu sa nama, kako bismo što prije dogovorili način djelovanja i kako bi se oformio specijalni policijski tim koji bi se bavio ovim problemom”, poručila je ona.

Maksimović navodi da se često njihovoj organizaciji javljaju odgovorni građani, koji im prenose njihova saznanja o organizovanju borbi pasa.

“Koliko su organizatori drski i koliko se ne plaše policije, najbolje govore informacije o tome da se borbe pasa nerijetko organizuju i u gusto naseljenim gradskim naseljima, pored frekventnih saobraćajnica i to najčešće u ranim večernjim časovima. Takođe je poznato da skoro u svakom gradskom i prigradskom naselju imamo makar po jednog uzgajivača pasa za borbe, koji se ne kriju i koji se čak i javno hvale svojim kriminalnim aktivnostima. Činjenica je da policija operativnim radom vrlo lako ovakve stvari može spriječiti, pa nas stoga čudi to što oni nikada nemaju saznanja o tome”, navodi Maksimović.

Ona ističe i da kada se policiji uputi prijava, oni ne reaguju, što opravdavaju lošom saradnjom sa Tužilaštvom.

“I kada odreaguju, to urade na način što na teren pošalju dva, uz dužno poštovanje, za ove stvari nestručna pozornika, koji sačine površan zapisnik, na čemu se sve završava”, upozorava Maksimović.

Ona poziva Upravu policije i Tužilaštvo da se hitno oglase povodom ovih događaja, te da saopšte kakvi su im dalji planovi.

“Interesuje nas da li su poput naše organizacije i NVO Korine iz Nikšića spremni da se uhvate u koštac sa ovim problemom ili će i dalje biti samo nijemi posmatrači. Takođe koristim ovu priliku da pozovem sve građane da nam prijave saznanja o organizovanju borbi pasa i o ilegalnim odgajivačnicama pasa za borbe, uz napomenu da nam te informacije blagovremeno dostavljaju, jer kada se nešto desi, kao ovo na Zlatici, onda u najvećem broju slučajeva bude kasno za našu reakciju”, zaključila je Maksimović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније