Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 09. 2019. 17:25 >> 19:02

MINISTARSTVO ODBRANE

GI "Sačuvajmo Sinjajevinu" dezinformiše javnost

Grupa građana okupljena oko Građanske Inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu služeći se neistinama pokušava dezinformisati javnost. Ovaj put se nijesu libili da zloupotrijebe riječi jednog zvaničnika prijateljske i partnerske zemlje. Vješto koristeći samo dio rečenice koju je izgovorio, pokušavaju neistinama da obmanu javnost, kazali su iz Ministarstva odbrane.

Iz tog vladinog resora reagovali su nakon što je iz Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu poručeno da ih je obradovao poziv ministra odbrane Letonije Artisa Pabriksa koji je kako su kazali, pozvao crnogorske vojnike da koriste poligone te zemlje za vježbu.

"Ministar odbrane Letonije Artis Pabriks je izjavio da poziva naše vojnike da vježbaju na njihovim poligonima, uz nadu da će i njihovi moći da vježbaju na našim, govoreći upravo o Sinjajevini, jer je o istom bilo riječi u bilateralnim razgovorima, čemu je ministar Pabriks dao punu podršku. On je naglasio da zbog potreba vježbanja njihove i partnerskih vojski pored postojećeg, formiraju još tri poligona u Letoniji", kazali su iz Ministarstva.

Što se tiče izjava Građanske Inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu ezano za Sinjajevinu kao park prirode iz Ministarstva odbrane podjećaju da je ministar Predrag Bošković nakon sjednice Vlade kada je informacija usvojena, rekao da "formiranje vojnog poligona ne utiče na formiranje Sinjajevine kao regionalnog parka prirode, što je i praksa u većini evropskih zemalja i što će biti slučaj i sa Sinjajevinom".

"Naravno, ne sumnjamo da ste i to dobro čuli, ali Vas regionalni park prirode ne interesuje, koliko želja da onemogućite Vojsku Crne Gore da vježba i osposobi se da bi zemlju branila", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније