Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

13. 09. 2019. 09:19   >>  09:19

VRIJEDNA INVESTICIJA

Pri kraju adaptacija Zdravstvene stanice Plužine

Adaptacija Zdravstvene stanice u Plužinama u završnoj je fazi, a radove finansira Fond za zdravstveno osiguranje (FZO).

 

"Ministarstvo zdravlja, Fond za zdravstveno osiguranje i Dom zdravlja Nikšić u proteklom periodu intenzivno su radili na poboljšanju uslova za boravak pacijenata i rad zaposlenih u Zdravstvenoj stanici u Plužinama. Radovi na adaptaciji objekta su pri kraju, tako da će građani, ali i sve veći broj turista koji uziva u prirodnim ljepotama ove sjeverne opštine, uskoro u mnogo prijatnijem ambijentu i boljim uslovima moći da dobiju potrebnu zdravstvenu uslugu", kazala je generalna direktorica Direktorata za ekonomiku i projekte u zdravstvu Milica Škiljević.

Završetkom planiranih radova na objektu, kako je rekla, stvoriće se pretpostavke za njegovu punu funkcionalnost, budući da će jedan dio prostorija biti ustupljen na korišćenje lokalnim službama državnih i opštinskih organa.

"Unapređenje zdravstvene zaštite, kroz obezbjeđivanje prostornih, tehnoloških i kadrovskih kapaciteta, u svakoj crnogorskoj opštini, a posebno na sjeveru države, imperativ je Ministartsva zdravlja. Sprovodeći politiku Vlade Crne Gore nastavićemo da radimo na poboljšanju uslova za pružanje zdravstvene zaštite, a samim tim i podizanju kvaliteta života građana na svakom dijelu teritorije naše države", kazala je Škiljević. 

Direktor Doma zdravlja Nikšić, u skopu kojeg radi zdravstvena stanica u Plužinama, dr Veselin Bulatović kazao je da je nakon obilaska zdravstvene ustanove i razgovora sa čelnicima Opštine Plužine, krajem prošle godine, urađena tehnička specifikacija svih radova koje je neophodno realizovati na objektu, u cilju njegove kompletne rekonstrukcije i adaptacije, koja je počela u avgustu.

"Do sada su završeni radovi na spoljašnjosti objekta, urađena je fasada i termička izolacija objekta, ugrađena PVC bravarija i zamijenjena krovna konstrukcija. Vrijednost ove investicije je oko 35 hiljada eura, a sredstva za ove namjene obezbijeđena su iz budžeta Fonda za zdravstveno osiguranje. Predstoje unutrašnji radovi, za koje je u toku obezbjeđivanje neophodnih sredstava", naveo je dr Bulatović.

Zdravstvena stanica u Plužinama, kao dio Doma zdravlja Nikšić, je odavno poznata po kvalitetnom medicinskom osoblju, čuvenim ljekarima, a mladi ljekari koji su odnedavno zaposleni su podstrek za dalja ulaganja u ovu ustanovu, kroz opremu, obuku, usavršavanje, na zadovoljstvo i zaposlenih i građana.
     

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније