Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

12. 09. 2019. 11:17 >> 12:36

JANOVIĆ

Crna Gora središte aktivnosti mladih iz regiona

Ministar sporta i mladih Nikola Janović saopštio je da je zadovoljan zbog činjenice da se u Crnoj Gori organizuje Regionalni trening za jačanje kapaciteta za dobitnike projekata u okviru Drugog RYCO Poziva za finansiranje projekata. Janović kaže da se na taj način potvrđuje da je regionalna saradnja prioritet Crne Gore, a posebno u oblasti omladinske politike.

“Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih od početka pružaju nedvosmislenu podršku funkcionisanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih, kao do sada najvidljivijem produktu Berlinskog procesa. U nevladinom i obrazovnom sektoru vidimo snažnog partnera, a isključivo zajedničkim naporima možemo da utičemo na stvaranje podsticajnog okruženja za aktivizam i mobilnost mladih”, naglasio je Janović.

Ministar je ukazao na značaj organizovanja petodnevne obuke koja predstavlja odličnu priliku za jačanje profesionalnih kapaciteta omladinskih organizacija i srednjih škola sa ciljem što kvalitetnije implementacije projekata za mlade.

“Uvjeren sam da ćete kroz ovaj trening dobiti šansu da udružite snage, ojačate međusobnu saradnju i partnerstva kroz politiku pomirenja, interkulturalizma, participacije i socijalne inkluzije mladih širom regiona”, rekao je Janović.

Ministar je omladinskim organizacijama i srednjim školama čestitao na dobijenoj finansijskoj podršci za realizaciju projekata i zahvalio se Regionalnoj kancelariji i Misiji OEBS-a na snažnoj podršci omladinskom sektoru u zemljama Zapadnog Balkana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније