Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

11. 09. 2019. 18:21 >> 18:21

EU FONDOVI

Prerađivačima na raspolaganju još 15,6 miliona eura

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja ovih dana sprovode radionice u cilju usješnog realizovanja i drugog javnog poziva za podršku preradi kroz IPARD program.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, kroz taj poziv, koji je objavljen 4. septembra, crnogorskim prerađivačima na raspolaganju novih 15,6 miliona eura bespovratne podrške za investicije kojima će unaprijediti proizvodnju u skladu sa EU standardima.

Prerađivači imaju mogućnost da dobiju bespovratnu podršku investicijama, konkurisanjem sa projektima čiji prihvatljivi troškovi iznose od 40.000 do 1.500.000 eura, uz bespovratnu podršku do 50 odsto prihvatljivih troškova.

Danas je održana radionica za zaposlene u savjetodavnim službama za biljnu proizvodnju i oblast stočarstva, kako bi te službe, koje ostvaruju svakodnevnu komunikaciju sa poljoprivrednim proizvođačima bile u potpunosti spremne da zainteresovanim aplikantima daju jasne i precizne informacije o mogućnostima i uslovima korišćenja sredstava podrške i pomogli im u pripremi dokumentacije i prijavljivanju na javni poziv koji traje do 4. novembra 2019. godine.

"Naredne sedmice održaće se radinice za proizvođače, po opštinama, u cilju detaljnijeg informisanja zainteresovanih prerađivača, kako onih koji prvi put apliciraju na IPARD, tako i onih koji na prethodnom, prvom pozivu nijesu bili uspješni", saopšteno je iz Ministarstva.

Podsjetimo da je kroz prvi IPARD poziv za podršku preradi potpisano 20 ugovora, i da su investicije od 11,9 miliona eura, podržane sa bespovratnih 4,9 miliona eura u punom zamahu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније