Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

08. 09. 2019. 08:44 >> 08:44

O TROŠKU MRSS

Na moru i planini odmaralo 2.136 djece

U dva dječja odmarališta, u Rafailovićima i na Ivanovim koritima, ove godine je ljetovalo 2.136 djece, podaci su MInistarstva rada i socijalnog staranja.

Riječ je o djeci koja su pravo na ljetovanje ostvarila posredstvom centara za socijalni rad i dnevnih i resursnih centara.

Iz resora Kemala Purišića Portalu RTCG je saopšteno da je ljetnji odmor, čija je prva smjena u Rafailovićima počela 14. juna, a koji se sa posljednjom grupom završava 13. septembra, bio odobren za 2.632 djece. To pravo je, kako su nam kazali, iskoristilo njih 1.919. 

Kad je riječ o Ivanovim koritima, ljetovanje je bilo odobreno za 550 korisnika, a pravo je iskoristlo njih 217.

Dječje odmaralište u Rafailovićima posluje u sklopu JU "Lovćen –Bečići" i pruža usluge za odmor i rekreaciju djece. Nalazi se na samoj obali u istoimenom ribarskom selu u Bečićima, a raspolaže sa 250 ležajeva u višekrevetnim sobama, restoranom, ambulantom i plažom.

U odmaralištu svake godine ljetuju djeca korisnici materijalnog obezbjeđenja, djeca smještena u ustanovu ili na porodičnom smještaju – hraniteljstvu i djeca za koje se usljed posebnih okolnosti i socijalnog rizika procijeni da mu je potreban ovaj oblik zaštite iz centralnog i sjevernog dijela Crne Gore.

Djeci iz primorskog i područja glavnog grada je omogućeno ljetovanje u dječjem odmaralištu na Ivanovim koritima koje se nalazi na 1250 metara nadmorske visine.

Odmaralište sadrži 13 poluapartmana, 21 trokrevetnih i 18 petokrevetnih soba, restoran, kafeteriju, tri učionice, sala za sastanke do 35 mjesta, diskoteku i ljekarsku ambulantu. Poluapartmani posjeduju francuske, standardne i pomoćne ležajeve, kupatila, mini kuhinje, internet, TV i terasu.

Ponudu javne ustanove „Lovćen – Bečići“ upotpunjuju sadržaji jedan sportsko–rekreativni teren, dva teniska terena, ljetna pozornica, baby ski lift.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније