Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 09. 2019. 18:16 >> 18:16
1

RADULOVIĆ BOŠKOVIĆU

Zastrašivanje novinara nema veze sa ulogom vojske

To što pokušavate da zastrašite i kompromitujete novinare, nikakve veze nema sa vojskom ni njenom ulogom. Ako ste imali podatke o neprofesionalnosti novinara trebalo je da se obratite redakciji i upozorite na to. Ili udruženju, poručila je u ime Društva profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG), generalna sekretarka Mila Radulović ministru odbrane Predragu Boškoviću.

Radulović je Boškovića pitala zašto se poziva na više interese, tajne podatke, tajne nabavke.

"To što ste objavili pitanja istog dana kada ste ih dobili, ne dajući priliku kolegama iz 'Dana' ni tekst da objave, pa da onda reagujete ako treba, nikakve veze nema sa Vojskom a ni tajnošću podataka", poručila je Radulović.

Ona ističe da dovodeći u vezu Zakon o tajnosti podataka sa pitanjima i temom, MO samo produbljuje sumnje DPNCG da se taj vladin resor i Vlada sakrivaju iza njega kada im pitanja ili tema nijesu dragi.

"Umjesto teorija zavjere, očekujemo da odgovorite na novinarska pitanja a pravo na reagovanje vam Zakon o medijima ne spori. Kompromitacija i zastrašivanje novinara jeste brži put, i to nikakve veze nema ni sa državom, ni vojskom već samo pokušajem da kontrolišete naše izvještavanje", poručila je Radulović.

Ona poziva MO da reaguje svaki put kada novinari prekrše pravila profesije, ali ih poziva da dozvole da novinari pitaju i objave tekst.

"Obraćam se vama, jer vjerujem da Služba za odnose s javnošću nije odlučila da objavi novinarska pitanja, niti da nam piše u ime Ministarstva. Pošto se niko nije potpisao, računamo da je odluka morala biti vaša", zaključuje se u reagovanju generalne sekretarke DPNCG Mile Radulović.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније