Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

06. 09. 2019. 18:22 >> 19:40
1

NURKOVIĆ OČEKUJE

"Veliko interesovanje stranih kompanija za aerodrome i auto-put"

Vlada očekuje veliko interesovanje stranih kompanija u dijelu daljeg razvoja nacionalnih vazdušnih luka, kao i nastavka izgradnje autoputa Bar-Boljare, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković.

On je, na sastanku sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, kazao da su projekti na čijoj realizaciji se radi kapitalni i razvojni u svakom pogledu, zbog čega očekuje veliko interesovanje stranih kompanija.

"Dobrodošle su sve kompanije koje svojim kapacitetima i kvalitetom mogu da odgovore zahtjevima i uslovima koji se za tako kapitalne projekte podrazumijevaju, ali i koje su uslugom i cijenama konkurentne na međunarodnom tržištu“, rekao je Nurković.

Ozan je saopštila da očekuje još veće interesovanje turskih investitora, posebno za oblast saobraćajne infrastrukture, i dodala da vjeruje u kvalitet kompanija iz Turske koje godinama unazad uspješno posluju i realizuju projekte u zemljama regiona i šire.

Na sastanku je ocijenjeno i da je interes Crne Gore da se na transparentan način i u fer uslovima odaberu najbolji partneri za projekte koji slijede.

Iz Ministarstva su kazali da je današnji sastanak bio prilika da se razgovara o tekućim i planiranim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori.

Nurković je učesnike sastanka informisao o ulaganjima i projektima koje Crna Gora trenutno realizuje, ali i koje planira u narednom periodu, budući da je modernizacija i unapređenje saobraćajne infrastrukture jedan od prioriteta Vlade na nacionalnom nivou.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније