Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

05. 09. 2019. 06:38 >> 07:45

RASPISAN POZIV

Obuka pilota za "bel 412" koštaće 110.000 €

Ministarstvo odbrane Crne Gore raspisalo je javni poziv za obuku pilota za helikoptere "bel 412", koji su za potrebe Vazduhoplovstva VCG kupljeni prošle godine.

U tenderskoj dokumentaciji objavljenoj na portalu javnih nabavki, navodi se da će resor Predraga Boškovića za inicijalnu i periodičnu obuku deset pilota, izdvojiti ukupno 110.000 eura.

Inicijalna obuka pilota na helikopteru "bel 412" biće organizovana za šest kandidata i obuhvataće, prema objavljenim dokumentima, minimum 36 časova primijenjene teorije po pilotu, minimum šest časova leta na helikopteru 412 po pilotu, kao i najmanje šest časova leta na simulatoru leta za helikopter "bel 412", uključujući i test sposobnosti.

Periodična obuka pilota na simulatoru letjenja za "bel 412", koju će proći četiri kandidata, uključuje minimum četiri časa leta na simulatoru leta za helikopter "bel 412" (Full Flight Simulator) po pilotu.

Zahtjev Ministarstva odbrane je da ponuđač mora biti organizacija koja je odobrena od strane Evropske agencije za vazduhoplovnu sigurnost za obuku pilota (EASA approved ATO certificate).

Osim toga, iz Ministarstva napominju da je ponuđač dužan da u ponudi dostavi sertifikat za simulator leta "bel 412" kao i sertifikat za pilota za instruktore letjenja koji će obučavati pilote Vojske Crne Gore na simulatoru leta "bel 412" (EASA approved and valid TR/FI licences).

Vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore od prošle godine raspolaže sa tri nova višenamjenska helikoptera "bel 412 EPI".

Ugovor o kupovini tri helikoptera, vrijedan oko 30 miliona eura, potpisan je u januaru, a prvi "bel" je crnogorskoj vojsci isporučen u aprilu 2018.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније