Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Sjevercg, objavila B.B. ]

03. 09. 2019. 14:20 >> 14:24

U BIJELOM POLJU

Pomor ribe u Limu

Pomor ribe u Limu na teritoriji opštine Bijelo Polje nastavljen je i danas, smatraju u Ribolovnom društvu "Sinjavac", u kojem tvrde da je danas mnogo više mrtve ribe u rijeci nego juče kada je pomor i počeo.

NVO "Euromost", napravio je snimke i fotografije na kojima se vidi da Limom i danas plutaju mrtve ribe, u mnogo većem obimu nego juče.

Predsjednik Ribolovnog društva "Sinjavac" Ismet Softić je danas za portal sjevercg kazao, da sumnjaju da je jutros trovanje nastavljeno.

"I danas su na Limu izašle sve inspekcije, kao i policija, tako da očekujemo da se ispita, da li je i danas nastavljeno trovanje ribe, ili je ovo danas reakcija otrova od juče", kazao je Softić.

On je naveo da je Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju pokrenuo izviđaj i da očekuju da se u što kraćem roku sazna izvršioci ovog krivičnog djela i protiv njih podnese krivična prijava.

Nevladina organizacija "Euromost", čiji su aktivisti dva dana pored Lima, traže da u što kraćem roku Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju i Centar bezbjednosti u Bijelom Polju otkriju počinioce.

Iz ove organizacije su naveli, da do sada, nikada nije zabilježeno ovoliko trovanje ribe, da ona puna dva dana mrtva pluta nizvodno, od industrijske zone, pa sve do Gubavča i nizvodno ka Srbiji i da je ovo ekološka katastrofa velikih razmjera.

Oni pozivaju i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, da se odmah uključi u čitav slučaj, te da očekuju da se u što kraćem roku objave prvi rezultati trovanja ribe u Limu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније