Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

03. 09. 2019. 09:30 >> 09:43

30 HILJADA EURA

Herceg Novi ulaže u obnovu puteva

Lokalna uprava nastavlja ulaganje u obnovu putne infrastrukture u Herceg Novom.

Tokom prethodnog vikenda započeti su radovi na asfaltiranju puta u Sutorini, a cijela trasa od 370 metara biće završena do kraja ove sedmice.

Vrijednost radova iznosi 30 hiljada eura, a izvodi ih kompanija Fortis mont.

Kako je kazao potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević, biće asfaltiran dio kod Mjesne zajednice Sutorina, kao i ispred škole.

"Ubrzo će početi i radovi na sanaciji puta u Ratiševini koji je propao prije godinu dana, a za par mjeseci, prema očekivanjima rukovodstva grada, imaćemo kružnu liniju javnog prevoza koja će povezivati Mojdež i Sutorinom sa Igalom i Herceg Novim", rekao je on.

Konjević je najavio i da će uslijediti realizacija ugovorenih radova – sanacija dijela Njegoševe ulice od vile Galeb do Novosadskog i sanacija oštećenja na dionici od tvrđave Forte mare do Vojne bolnice, zatim sanacija i asfaltiranje u dijelu naselja Srbina, od Sikimića kuće do Španjole, kao i asfaltiranje ulice u Kamenarima. 

"U narednom periodu ćemo raditi puteve u Servisnoj zoni, već smo u razgovoru sa preduzetnicima koji tamo rade. Radi se o dvije trase, tačnije od restorana Babić do Servisne zone, i od Servisne zone do prodavnice robe za domaćinstvo „Azzurro“, kazao je Konjević i dodao da se među prioritetima nalaze i Ulica Spasića i Mašere, kao i putevi u zaleđu grada. Po postojećoj dobroj praksi, građani se organizuju, a lokalna samouprava im pomogne finansijski i organizaciono", rekao je on.

Konjević je naglasio i da će tokom narednih dana biti raspisan tender za izvođenje radova na proširenju puta prema Vrbanju, za šta je Agencija za izgradnju i razvoj grada već uradila projekat.

Takođe, igralište na Toploj, koje je velikim dijelom urađeno još prije početka turističke sezone, biće kompletirano u narednih mjesec dana, tribinom, prostorijom za skladištenje opreme i reflektorima. Biće angažovan i čuvar, kako ne bi dolazilo do demoliranja sportskog mobilijara.

Konjević je najavio i da će igralište na Gomili biti završeno u najskorijem roku, uzimajući u obzir da su radovi na postavljanju podloge i uređivanju zelenila bili pauzirani zbog velikih vrućina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније