Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 09. 2019. 17:09 >> 18:15
18

UREDNIČKI KOLEGIJUM TVCG

"Šofranac sam otišao, niko mu nije dao otkaz"

Sportskom komentatoru Radio Televizije Crne Gore (RTCG) Nebojši Šofrancu niko nije dao otkaz, već je sam saopštio da napušta Javni servis, a da prethodno o tome nije obavijestio ni urednike, ni menadžment, saopštio je Urednički kolegijum Televizije Crne Gore (TVCG).

Saopštenje prenosimo integralno:

"Kolega Nebojša Šofranac, iako vrhunski sportski novinar, obratio se javnosti putem društvenih mreža iznoseći neistine i zaobilazeći suštinu problema. Kompletan "incident“ izazvao je upravo Šofranac, neprofesionalnim odnosom prema poslu, tj. kašnjenjem na prenos utakmice Brazil - Novi Zeland.

Naime, uprkos tome što je stavljen na raspored sedam dana prije odigravanja utakmice, kolega Šofranac je zakasnio i uključio se u prenos 15 minuta nakon početka meča. Na žalost, ovo nije prvi put da pravi takav ili sličan prekršaj, za što mu je do sada nekoliko puta "progledano kroz prste". Međutim, zbog očiglednih problema Nebojše Šofranca u organizaciji i izvršavanju radnih obaveza, koje negativno utiču na rad i učinak sportske redakcije, nakon propusta u nedjelju, obaviješten je da, do daljeg, neće, kako je planirano, prenositi mečeve Svjetskog prvenstva u košarci.

Dakle, Nebojši Šofrancu niko nije dao otkaz, već je sam saopštio da napušta RTCG, a da prethodno o tome nije obavijestio ni urednike, ni menadžment. Tačno je da je Šofranac radio tokom godišnjeg odmora, ali na sopstvenu inicijativu, uprkos preporuci urednika da za tim nema potrebe, jer je taj posao mogao da uradi i drugi novinar.

RTCG izuzetno cijeni novinarske kvalitete i znanje Nebojše Šofranca, ali to ne znači da je iznad ostalih zaposlenih i same kuće. Što se tiče njegovih primanja, ona su zakonski određena u skladu s aktima kuće i njegovom stručnom spremom, što nije teško provjeriti.

Uprkos svemu, urednički kolegijum danas je pozvao Šofranca na razgovor, na koji, i pored obećanja, nije došao. O daljim mjerama, eventualnim sankcijama prema kolegi, RTCG će odlučiti u internoj proceduri i u skladu s propisima", saopštio je Urednički kolegijum TVCG.

Nebojša Šofranac je juče, putem društvenih mreža, saopštio da odlazi iz RTCG, kao i da mu je utakmica Brazil- Novi Zeland posljednji prenos koji je radio na Javnom servisu.

Šofranac je kao razlog za odlazak naveo da je nezadovoljan odnosom RTCG-a prema njemu.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније